Magogët Serb të Balkanit

Në shkrimin e parë shkrova për kaurët “myslimanë”. Tash do të shkruaj për magogët ruso-serbë të mbuluar me petk të kishës, për shkijet që janë të unët me pirë gjak shqiptari dhe për Gruevskin me kupolën e tij që janë “serbian thags” me pir gjak shkupjani siç e pinë krejt lumin e Vardarit. 

Para se të shtjelloj këtë temë dua të bëjë një hyrje me një thënie të profetit, që edhe dijetari i famshëm shqiptar Nasuredin Albani, rahmet i past shpirti, e vërteton se është hadis i pëlqyer, i vërtetë në zinxhirin e transmetimit (buhari dhe muslim). Profeti Muhamed ka parë ëndërr të keqe dhe është zgjuar nga gjumi dhe ka ngritur dorën duke treguar një vrimë dhe duke përsëritur fjalën “Të mjerët arabë” çka ka me i gjetur para përfundimit të historisë. Nuk ka thënë “Të mjerët myslimanë”. Ngase mysliman ka edhe në Malejzi, Amerikë, Britani, Afrikë dhe gjithandej botës. Nuk ka thënë as “Të mjerët shqiptar”. Neve Të mjerë” na konsiderojnë vetëm kaurët shqipfolës që dioptrinë e të menduarit e kanë anakronike në shkollat ruso-serbe dhe të shekujve të kaluar kur Evropa, jo SHBA-ja kanë qenë të zhytura në luftëra ndërmjet veti për dominim dhe për ta parandaluar magogin ruso-serb në detin e Mesdheut. Se kjo ka qenë kështu më mirë se un e dinë edhe kaurët e Enverit dhe Titos, pasi kanë fjetur në shtrat me librat e Karl Marksit!

Nëpër shkolla kemi mësuar se sllavët kanë filluar të vijnë në Ballkan nga Karpatet në shekullin e gjashtë dhe shtatë, kështu edhe historia na mëson dhe sllavët vet e besojnë, pikërisht atëherë kur profeti Muhamed, shpëtimi dhe paqja qoftë mbi të, ka parë ëndrrën se sot Magogët kanë bërë vrimën diku përtej Karpateve dhe janë ka shpërthejnë në shumë drejtime. Ndaj ky i dërguar i Zotit nuk është vetëm i arabëve, por është edhe i mbarë njerëzimit si mëshirë dhe paralajmëron edhe ardhjen e Mesihut dhe Dexhallit. Thuhet se një ekspeditë myslimanësh të asaj kohe 50 apo 60 vjet pas vdekjes së profetit islam kanë gjurmuar për të lokalizuar vendin e pendës që ngriti Dhulkarnejni të mbrojë popullin e pambrojtur nga Gogi dhe Magogi, atyre që bëjnë vetëm çrregullime në tokë. Nuk do të ndalem shumë në këtë problematikë se është një problematikë biblike, kuranore dhe mbetet mister deri në përfundim të historisë. Por, e besojmë se janë edhe ata bij të Adamit dhe se Zoti i ka krijuar shumë të fuqishëm dhe si sprovë për besimtarët, qofshin myslimanë apo ehli Kitab, krishter dhe çifut. Dhe ata s’mund askush t’i shkatërrojë me përjashtim të Zotit me kërkesën e Mesihut në fund të historisë. 

 

..........

 

Disa hoxhallarë me interpretime fjalë për fjalë, mos të ma keqpërdorin tekstin, ngase vet thëniet e profetit kanë shumë simbolizma. “Dexhalli nuk vjen me magar”, pasi magari në thënien e profetit fluturon, e magari në kuptim fjalë për fjalë nuk fluturon! Kemi të bëjmë me simbolizma të shekulllit të shtatë. Edhe un jam hoxhë, ani se jetoj Londër. Kam të drejtë të jap mendim, të bëj ixhtihad siç thoni ju. Nëse mund të më sillni një argument se magari fluturon, atëherë un heshti. Ama mua nuk më kontrollojnë as fallangat e Mihajllkovit, as SHIK-istat e Kadri Veselit, as nuk më mashtrojnë deklarata e Vatikanit të Arben Xhaferit, as konvertimet e Ismail Kadaresë, as lekët e Arabisë, as GDP-ja e Turqisë së Erdoganit. Pasi dëshira jem e vetme dhe e shokëve është që GDP-ja shqiptare të jetë edhe më e fortë se ajo e Erdoganit, e serbëve dhe grekëve në Ballkan, por pse jo edhe e pasardhësve të romakëve, që ma shkatrruan mbretërinë e ilirisë.

 

Shqiptarët, pa dallim feje, ideologjie, kudo që jetojnë, nuk guxon më askush që t’i fyen, poshtëron, e as të rrihen, as te vriten në tokat e tyre!

 

Ajo çka dua të them me këtë hyrje është, nëse popujt sllav kanë filluar t’i banojnë tokat e Ballkanit në shekullin e gjashtë dhe në fillim të shekullit të shtatë, atëherë un lirisht mund të konkludoj se populli serb dhe një pjesë e rumunëve prej popujve tjerë sllav janë sulale e Magogit. Këtu nuk kam aspak dyshim. Ata që do të çohen të më sulmojnë, lë të meditojnë para se të më sulmojnë. Nëse ky ixhtihad i jemi nuk ju pëlqen, atëherë rrini pritni se magari do të fluturojë një ditë! 

 

Shtrohet pyetja: Pse? Faktet tregojnë: lexoni për historinë rumune dhe meditoni pse miti i drakullave lindi në Rumuni, e jo diku tjetër dhe pastaj u përhap edhe në shumë vende të Evropës. Pse filozofi rumun Mircie Iliade, ka librin e titulluar “Aspektet e Mitit”. Vetëm lexo dhe medito! Ju që faleni e keni ma lehtë. Ata që s’falen dhe meditojnë e kanë ma vështirë, kurse ata me wotk ruse hiq kurrgjë nuk marrin vesh këtë çështje! Apo: kush mund të më tregon pse shqiptarët ishin të fundit në autoqefalin e tyre ortodokse? Unë kam përgjigje për këtë, nuk e di a do të pajtoheni me mua: Jo se na ka penguar Baba Devlet, ngase shtet turk atëherë s’ka pasur, por pse shqiptarët kanë kuptuar drejt mesazhet e Krishtit: “Shpatën e gjakut lane me mëshirë dhe falje ndaj njëri tjetrit”. Nuk i kanë pranuar mësimet heretike krishtere të futura nga magogët që u përzien me dundjen e sllavëve në Ballkan për të bërë çrregullime, derdh gjak, vrasje dhe mbytje në emër të Krishtit. Kurse ortodoksëve shqiptar nuk u ka munguar as dija dhe as trimëria. ThjeshtJEMI POPULL I ZGJEDHUR NGA PERENDIA, NUK JEMI POPULL I NEMT DHE ZULLUMQAR. (Kjo për mulla Shefqetin, por më gjërësisht në ndonjë shkrim tjetër)

 

Ndaj një Vaso Pashë ka qenë guvernator i Bejrutit, kurse shqiptarët ortodoks në Egjipt njihen si themelues të kinematografisë moderne egjiptiane. Historia jonë shqiptare ka qenë dhe do të mbetet universale, ne kemi dhënë vetëm vlera njerëzimit si paganë, krishter dhe si mysliman dhe jo anti-vlera. Frenoni pak, o njerëz! Ikni nga laicizmi i shkollave ruso-serbe! Ju nuk e dini se çka është laicizmi perëndimor, apo me qenë kaurë perëndimor, ngase çdo herë kur do të shkruani, për çdo fyerje raciste, diskriminuese që do të shfaqni do të ndëshkoheni me ligj.

 

Mua në ixhtihadin tim serbët më dalin sulale e magogit. Ata më parafytyrohen edhe kur jam në gjumë. Por do të dilni të krisur në kokë, nëse dilni e më akuzoni se mendoj se krejt serbët janë magog. Ata si komb janë heterogjen, nuk janë homogjen. Ne kemi shumë problem të madh me selinë e tyre në Beograd. Ajo kontrollohet nga magogët të veshur me petk kishtar. Nuk guxon të injorohet ky problem. Gjithashtu edhe planet e tyre ugurzeza, surprizat që kanë planifikuar të na i përgatisin në vitin 2014. Nëse ne si shqiptar nuk jemi syçelë dhe nuk ndërtojmë institucionet tona të forta, të drejta, me dioptri të interesave ekonomike shqiptare në Ballkan dhe Evropë, institucione pa korrupsion, pa hajni, në Tiranë dhe Prishtinë:Kaptinën e Pendës dhe kaptinën e Hekurit, (me armë të sofistikuara dhe bombë nukleare) do ta kemi shumë vështirë dhe territoret tona do të tkurren, por ishalla jo, se ka bij dhe bija ky popull, edhe në Perëndim dhe Lindje, por edhe brenda të ballafaqohen me magogët e vegjël serb në Ballkan. Kemi miq edhe në Perëndim edhe Lindje. Problem kemi vetëm aty ku magogët ruso-serbë kane influencë: na kanë mbetur edhe pak, Siria dhe...??? 

 

Neve kurrë nuk na kanë ndarë fetë, mësimet e Jezu Krishtit dhe Muhamedit a.s., por na kanë ndarë zullumet e shkijeve, kishat serbe dhe ndikimi i tyre te kishat greke në Balkan. As nuk na ka penguar feja Islame pse Evropa na ka ndarë, por fuqia e magogit serb Rusia ka qenë shumë e fuqishme. 

 

Fjala shqipe shka-shqe/shkije shpjegohet përmes foljeve 'shkyej', 'çaj', 'copëtoj' dhe i paraqet të gjithë ata që kanë marrë nga shtëpia a territori shqiptar nga antika e deri sot. A nuk ju duket kjo sinonim shumë i qartë për magogin serb që vetëm kanë copëtuar tokat tona gjatë tërë historisë së tyre dhe kanë bërë vetëm çrregullime, kanë vra dhe mbytur shqiptar, kanë shpërngulur me qindra e mijëra gjatë historisë. Kur i harruam aq shpejt krimet e tyre që ta lidhim magogin serb në Merdare me detet shqiptare. Ne atyre duhet me ju ndërtuar një pendë të hekurt edhe më të madhe se penda e Dhulkarnjenit dhe jo autostrada. Ata nuk flenë, janë aktiv, ata janë “russian thags”, ashtu i kanë quajtur serbët para dhe pas luftës së parë botërore diplomatët perëndimor. Kur e harruam fjalën e kasapit të Balklanit në Gazimestan: “Miti i Kosovës nuk është vetëm çështje kishtare, por çështje e popullit”; “Çka është historike e çka legjendë në Betejën e Kosovës (1389), ajo më nuk është me rendësi, sepse gjashtë shekuj pas saj edhe sot, prapë, jemi në beteja dhe para betejave.” 

 

Betejat e magogëve serb me seli në Beograd nuk kanë përfunduar, do të shpërthejnë në Maqedoni, nëse nuk ndalet Gruevski, që lirisht mund ta quajmë “serbian thag”, e assesi bullgar apo grek.

 

Nga fjalimi i Mitingut në Gazimestan un kasapin e Ballkanit e shoh se ka qenë vetëm instrument i ëndrrave të sëmura kishtare serbe dhe jo anasjelltas, siç ka dashur, në simpoziumin e Tiranës të vitit 2002, Arben Xhaferi të amnistoi magogët tjerë serb, që fshihen pas religjionit me shfarosur shqiptarë. Kosova sot ka problem me këto elemente, që kanë veshur petkun e pritave dhe presin momentin për të na shfarosur si asnjëherë më parë. Ata janë të uritur për gjak shqiptari. Kjo nuk guxon në asnjë mënyrë të injorohet nga asnjë shqiptar pa dallim feje dhe ideologjie partiake.

 

“Tubime, solidarizime dhe ‘brengosje’ gjithësllave dhe gjithëortodokse kemi edhe në fund të vitit 2004, kur Rusisë i bëri vizitë kryetari i Serbisë Boris Tadiq dhe patriku serb Pavle. Atje u takuan me kreun politikë të Rusisë dhe patrikun e Moskës dhe gjithë Rusisë, Aleksij II. Temë ishte Kosova dhe mënyra e vënies së sërishme të saj nën kontroll.” Ju lutem lexojeni studimin faktografik të publicistit Nexhat Ibrahim “Roli i Kishës Ortodokse Serbe gjatë historisë në Ballkan” dhe atëherë mbrone Arben Xhaferin dhe Menduh Thaçin. Nëse ju nuk shihni aty, çka shoh un, atëherë merrmani shtetsinë, por jo edhe shqiptarin dhe identitetin fetaro islam se edhe i vdekur me kanë ju grithi me thonj!

 

Nuk mbaj unë mend, as nuk kam lexuar diku, se serbët historisë së Ballkanit dhe me gjerë i kanë kontribuar për ndonjë të mirë, që mund të përmendet ose vet ata të krenohen. Ata krenohen me betejën e humbur në Kosovë. Ata Kosovën e shpallin Jerusalem. Librat dhe romanet e tyre janë krejt gjak, vrasje, mbytje, shfarosje, etj. etj. Kauret shqipfolës të tipit të Halil Matoshit që kanë kryer shkollat e tyre e kuptojnë këtë më së miri se janë rritur me kritikat e realsocializmit të letërsisë serbe. Ata janë fesadxhi, bëjnë çrregullim, inskenime, vrasje, gënjen, jetojnë me gënjeshtra, kënaqen me raki të dehur kur presin koka shqiptarësh, nuk kanë besë. Ata edhe çifutët i kanë dorëzuar pa pikë mëshire te nazistët gjermanë. Sërbët, si magog,“russian thags” edhe sllavëve tjerë u kanë sjell telashe dhe kurrë s’i kanë lënë që të jenë bashkë. 

 

“Planin Patkoi” i kriminelit Millosheviq për pastrim etnik të shqiptarëve myslimanë në Kosovë e zbuluan shërbimet bullgare dhe jo evropiane. Bill Clinton dhe Tony Blair thanë intervenojmë në Kosovë të mbrojmë shqiptarët myslimanë të pambrojtur. “Ibrahim Rugova më tha, serbët pa na vrasin”, kështu shkruan Blair në librin e tij. Në BE ka shumë shtete, ka shumë vota, shumë interesa, është heterogjene, ndaj këto interesa refuzuan kandidaturën e Toni Blair të bëhet president i Bashkimit Evropian. Disa refuzuan të marrin pjesë në largimin e diktatorit irakian Sadam Hussein. Aty nuk janë vetëm interesat e Vatikanit të Arben Xhaferit, janë edhe të protestantëve, që se kanë edhe aq qejf Nënën Terezë. Aty janë edhe interesat e latinëve, turqve, sllavëve dhe aty duhet të jenë edhe të shqiptarëve se jemi pjesë e pandashme e Evropës, por kurrsesi të jenë aty interesat e serbëve. Rruga e magogëve serbë duhet të jetë e kushtëzuar me pendën e madhe të Dhulkarnjenit përmes Prishtinës dhe Shkupit.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme