VËLLAIT NEXHAT (Kushtuar vëllait, Nexhat Ibrahimi)

Nga serbët u arrestua Nexhati,
moj e mjera Bashkësi.
Vallë, ç'bëri xhemati
për këtë shkelqësi?

U rrah Nexhati 
besimtarët thonë:
Kryetari shkoi 
i Këshillit tonë.
U persekutua Nexhati 
por ç'të gjeti 
moj Bashkësi e mjerë?
U ndalua Nexhati 
po kush mbeti?
meqë si ai s'ka të tjerë!
U torturua Nexhati 
që shumë shkroi 
përktheu dhe përshtati 
me vepra zbukuroi.

U burgos Nexhati,
por është tek I VËRTETI,
që kur u nda nga Meshihati 
doemos do të kthehet i shkreti.

 

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme