61 paralelizmat e Edi Ramës me Adolf Hitlerin

1)Edi Rama, ashtu si Hitleri provoi të bëhet piktor dhe të dy dështuan në këtë gjë. Hitleri dështoi që në konkursin për t’u pranuar si student në shkollën e lartë të arteve në Vjenë, ndërsa Edi Rama nuk pësoi fatkeqësinë e Hitlerit vetëm se babai i Edi Ramës, Kristaq Rama ishte një nga padronët e artit të realizmit socialist, si njeri i besuar i regjimit komunist në këtë fushë dhe që mbante poste partiake (Komiteti Qendror i PPSH) dhe shtetërore (Kuvendi Popullor-parlament), si dhe për faktin se Edi Rama ishte nipi (nga nëna) i një anëtari të Byrosë Politike (Spiro Koleka).

2)Të dy iu drejtuan politikës pasi dështuan në atë sfidë për të cilën besuan se kishin talent, pikturën.

3)Të dy para se të hynin në politikë bënë pjesë në një shoqatë konspirative të financuar nga biznesmenë të mëdhenj, që kërkonte të influenconte politikën, duke ngritur në krye të saj një elitë të caktuar, të përcaktuar racialisht. Adolf Hitleri në Shoqërinë «Thule», që kërkonte të një politikë gjermane të dominuar nga njerëz me ideale të pastra ariane, ndërsa Edi Rama në Fondacionin «SOROS», që kërkon që politika shqiptare të dominohet nga një elitë kriptohebreje.

4)Të dy para se të hynin në politikë bënë jetë boheme, por në nivelet më të ulëta të shoqërisë, duke u përzier me llumin e saj, Hitleri në Vjenë dhe Rama në Paris. Përshkrimi që Fatos Nano i bëri Edi Ramës në gjendjen në të cilën e gjeti në Paris në 1998 (me thonj të zinj të paprerë), i përshtatet portretit të Hitlerit në Vjenë para Luftës së Parë Botërore.

5)Të dy deshën të krijojnë partinë e tyre (Edi Rama e shpreh tërthorazi këtë në librin «Refleksione», 1992), por të dy u urdhëruan nga puppet master të tyre, Hitleri nga Reichswehr (ushtarakët) dhe Edi Rama nga SOROS që t’i bashkohen një partie që tashmë ekzistonte, Hitleri Partisë Punëtore, ndërsa Rama Partisë Socialiste.

6)Të dy u katapultuan në një parti të majtë, Hitleri në Partinë Punëtore Gjermane dhe Edi Rama në Partinë Socialiste, nga qendra të fuqishme jashtëpartiake dhe pastaj morën në dorë kontrollin e partisë duke luftuar liderin e saj që i kishte afruar dhe mbështetur: Adolf Hitleri Anton Drekslerin, ndërsa Edi Rama Fatos Nanon.

7)Të dy, pasi hynë në parti kërkuan ta ndryshojnë në mënyrë radikale strukturën e saj për ta bërë instrument në dorën e një lideri me kompetenca prej diktatori, në një kohë që kërkonin të krijonin iluzionin se partia e tyre ishte bërë shumë demokratike me ardhjen e tyre në parti. Të dy i imponuan partisë platformën e tyre që bazohej një diktatin e njëshit, por fillimisht të kamufluar me «gjethe fiku» procedurash demokratike

8)Të dy kishin mbështetjen e fuqishme të multimiarderëve të huaj, të angazhuar për të ndryshuar botën, në një mënyrë raciste, Adolf Hitleri të Henry Fordit, që ishte një racist antisemit, ndërsa Edi Rama të George Soros, që është një çifut ekstremist.
9)Të dy, kur fituan pushtet, i dekoruan me dorën e tyre protektorët e vet: Hitleri e dekoroi Fordin me urdhrin më të lartë gjerman, ndërsa Edi Rama e bëri Sorosin qytetar nderi të Tiranës.

10)Të dy i bashkëngjitën partisë së tyre, kur ajo ishte në opozitë, struktura paramilitare të kryesuara nga ushtarakë: Hitleri SA të kryesuara nga Ernest Remi, një ish-oficer ushtrie, ndërsa Edi Rama «institucionin» e kryesuar nga Paulin Sterkaj, një ish-oficer policie.

11)Rama ashtu si Hitleri ka treguar se pëlqen që të shfaqet në politikë me veshje ushtarake. Hitleri e bënte këtë shpesh, ndërsa Rama provoi ta bënte një herë (Edi Rama, në 24 maj 2005, në prag të zgjedhjeve parlamentare të 3 korrikut, duke marrë pjesë në promovimin e shkollës së restauruar “Fan Noli” në Tiranë, doli para kamerave televizive i veshur me një xhaketë ushtarake të zbërthyer, nga ato që në gjuhën popullore i quajnë laramane, uniformë mimetike), por si duket mentorët e tij i hoqën vërejtje dhe nuk e përsëriti më.

12)Rama ashtu si Hitleri e bazon angazhimin e vet politik tek oratoria agresive, me retorikë me metafora militare.

14)Të dy e kanë përdorur ekzibicionizmin ekscentrik për të fituar kapital politik.
15)Rama ashtu si Hitleri ka pranë si bashkëpunëtor të ngushtë një arkitekt, që është njëherësh dhe një nga ideologët e tij. I tillë ishte për Hitlerin Alfred Rozenbergu, njeriu që përpunoi për partinë e Hitlerit vizionin racist antihebre duke botuar në gazetën e partisë Protokollet e të Urtëve të Zionit. Ndërsa Rama ka si «Rozenbergun» e vet Maks Velon, i cili njihet si një njeri që ka shprehur publikisht në shtyp urrejtje raciste për shqiptarët e ardhur në Tiranë nga Veriu i Shqipërisë (nuk dihet nëse këtu bën përjashtim Paulin Sterkaj), si dhe për kosovarët.

16)Rama, ashtu si Hitleri kanë pasur një tërheqje të fortë nga artikitektët, si duket ngase e kanë parë arkitekturën si një fushë me anë të së cilës do të ushtrojnë mënyrën e tyre të dytë pas oratorisë spekulative për manipulimin e turmave, ndërtimin.
17)Rama, ashtu si Hitleri, për të sugjestionuar turmat, përdor të njëjtat metoda vizuale me imazhin e një qyteti me rrugë të rregulluara (autobahn-et e Hitlerit), si dhe me ndërtime masive. Në rastin e Ramës gjërat janë edhe më keq, pasi kemi të bëjmë me një mashtrim pasi rrugët e rregulluara kanë një cilësi të ulët për shkak të korrupsionit dhe ky iluzion ka filluar që tani t’ i paguajë realitetit tributin duke u prishur këto rrugë, të cilat do t’ u kushtojnë shumë qytetarëve të Tiranës pasi duhen ribërë. Ndërsa pallatet e reja janë të paarritshme për shumësinë e qytetarëve për shkak të çmimeve shumë të larta, që vijnë për shkak të monopoleve në ndërtim dhe të ryshfeteve që merr Rama nga ndërtuesit, dhe kur janë të arritshme u zbrazin xhepat pjesës më të madhe të atyre që i blejnë.

18)Të dy kanë shfaqur që herët pasion të fortë për okultizmin (magjinë e zezë etj.)

19)Të dy kanë pasur një tërheqje të madhe nga ngjyra e zezë (që simbolizon zinë, vdekjen, shkatërrimin), të cilën të dy e kanë parapëlqyer në veshjet e tyre. Edi Rama edhe tash që është kryetar partie vesh shpesh këmishë të zezë.

20)Të dy kanë pasur në rrethin e bashkëpunëtorëve të tyre të ngushtë homoseksualë, të cilët i kanë larguar pjesërisht disa kohë pasi kanë ardhur në pushtet.
21)Të dy, duke qenë se kanë pësuar sulme homoseksualë për shkak të rrethit të tyre, kanë parapëlqyer që ta përgënjeshtrojnë këtë me anë të skandaleve me femra, Hitleri deri edhe duke shfaqur një pasion të çuditshëm për mbesën e vet, si dhe duke mbajtur pranë femra të tjera dekorative.

22)Të dy i kanë keqtrajtuar shumë femrat me të cilat kanë bashkëjetuar.

23)Rama, ashtu si Hitleri ka pasur dhe ka një frikë të tmerrshme nga kujtimet që mund të shkruajnë bashkëpunëtorët e vetë, veçanërisht ata me moral të kompromentuar për dyshime homoseksuale, si dhe femrat me të cilat ka bashkëjetuar dhe Rama, ashtu si Hitleri ka bërë gjithçka që të ndalojë që të ndodhë kjo.

24)Rama, ashtu si Hitleri ndjek në politikë praktikën e kastave raciste. Hitleri ndiqte praktikën e kastës ariane, ndërsa Rama atë të kastës kriptohebreje.
25)Rama, ashtu si Hitleri, që kur partia është në opozitë, krijoi skemën mbështetëse biznes i madh-media-forca paramilitare.

26)Të dy kanë bërë nga një libër ku skicohet një përmbysje terroriste dhe paranojake në shoqëri: Hitleri «Mein Kampf» ndërsa Edi Rama librin «Refleksione»(1992)
27)Të dy adhuronin piktorin rus Kandinskin

28)Të dy kanë jetuar në Mynih, gjë që nuk mund të jetë a priori domethënëse, por kur Edi Rama jetoi për disa kohë në Mynih, në shtëpinë e Ardian Klosit, ai pëlqente të vizitonte vendet ku kishte vepruar Hitleri dhe më pas mblidhte suvenire naziste. Madje ekziston dhe një fotografi e Edi Ramës, e kohës kur ishte në emigracion, me look hitlerian, me flokët e rritura dhe me mjekrrën e rruar dhe me mustaqe alla Hitler, që e bën atë të duket sozia e Hitlerit.

29)Rama, ashtu si Hitleri praktikon mbështetjen e partisë nga shoqata rinore agresive, të afërta me lëvizje paramilitare. Lëvizja «Mjaft» që mbështet Edi Ramën është e ngjashme me lëvizjen rinore «Hitlerjungen» në Gjermani dhe mund të konsiderohet si «Ramajungen»

30)Rama, ashtu si Hitleri që kur ishte ushtar në Luftën e Parë Botërore, dilte vullnetar për të shkuar në zbulim, në kohën e komunizmit, kur ishte student, gjatë stërvitjes ushtarake nga e cila do të dilte oficer rezervë, sipas këshillës së të atit, doli vullnetar për të shkuar në zbulim, gjë që iu pranua, duke u bërë kështu oficer rezervë i Sigurimit të Shtetit.

31)Rama, ashtu si Hitleri që kur ishte ushtar u bë spiun i shërbimit sekret, për të spiunuar shokët e vet, kur ishte ende gjimnazist u bë spiun i Sigurimit të Shtetit për të spiunuar shokët e vet, me metodën e provokatorit, duke u hequr si jokonformist ekstravagant për të fituar besimin e tyre. Rama në kohën e komunizmit kishte namin e një jokomformisti bohem, por ishte një jokomformist me licencë sigurimse.

32)Rama, ashtu si Hitleri përdor strategjinë e tensionit, kur është në opozitë, duke dhënë alarmin sikur vendit i kërcënohet një diktaturë (Hitleri jepte alarmin për rrezikun e diktaturës komuniste në Gjermani), ndërsa Rama jep alarmin, me anë të aluzioneve, për rrezikun e një diktature islamike, që për momentin ia atribuon si synim Berishës. Rama, ashtu si Hitleri, ka përdorur njerëz të ardhur nga kampi i kundërshtarit, për të paralajmëruar rrezikun e diktaturës që i atribuohet kundërshtarit politik. Rama e bëri këtë gjë me anë të Spartak Ngjelës, i cili në librin e vet të fundit «Reforma shqiptare», ku e krahason Shqipërinë me «Republikën e Vajmarit» jep alarmin për rrezikun e instalimit në Shqipëri të një tiranie islamike me në krye Berishën.

33)Rama, ashtu si Hitleri, kur është në opozitë praktikon kërcënimin me anë të luftës civile, për ta detyruar pushtetin që t’i bëjë lëshime që tekefundit do ta sjellin atë në pushtet.

34)Rama, ashtu si Hitleri e keqpërdor për qëllimet e veta politike Presidentin e Republikës, pasi e ka bërë për vete me metoda korruptive. Hitleri e keqpërdori Hindenburgun për të instaluar pas shpinës së Presidentit themelet e diktaturës së vet personale në shtet, dhe të njëjtën gjë po bën edhe Rama, i cili me anë të Moisiut, edhe pse është në opozitë, tashmë kontrollon të gjitha institucionet e pavarura të shtetit, Prokurorinë e Përgjithshme, SHISH, gjykatat etj. Edi Rama sot nuk është vetëm kryetar i PS dhe i Bashkisë së Tiranës, por praktikisht edhe President de facto i Republikës, duke ushtruar via Moisiut të gjitha pushtetet e gjëra që ka në praktikë Presidenti i Republikës në Shqipëri, që kërkohet të na paraqitet sikur është vetëm një post honorofik.

35)Rama e kërkon rizgjedhjen e Moisiut plak pasi kërkon ta përdorë atë si puppet strings për të ushtruar pushtetin e vet diktatorial kur të jetë kryeministër, ashtu siç planifikonte të bënte Hitleri me Hindenburgun, sipas shembullit të Musolinit me mbretin italian, por ky plan iu prish hitlerit nga vdekja e Hindenburgut.

36)Rama, ashtu si Hitleri, e përçmon fenë së cilës i përket zyrtarisht. Hitleri e përçmonte Katolicizmin dhe Krishterimin në përgjithësi, ndërsa Rama e përçmon Ortodoksinë dhe është marrë me trafikim ikonash ortodokse, duke parapëlqyer fenë hebraike të cilën e ushtron fshehtas, por për qëllime politike.

37)Të dy urrejnë një grup të caktuar të shoqërisë, të cilin e shohin si bartës biologjik të së keqes. Hitleri urrente dhe përcaktonte si të tillë hebrenjtë, ndërsa Rama tiranasit autoktonë dhe shqiptarët e Veriut. Rama kur përcakton modelin e njeriut të keq përshkruan tiranasin autokton dhe ashtu si Hitleri që kur fliste me përbuzje për çifutët imitonte të folmen e tyre, edhe Rama kur flet me përbuzje për tiranasit autoktonë imiton të folmen e tyre. Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Edi Rama, në konferencën “Shteti, biznesi, shoqëria civile”, mbajtur në Tiranë, në 20 prill 2004, u shpreh kështu për një eksperiencë të vetën gjatë kontaktit me qytetarët e Tiranës: «Në një prej atyre debateve të rastësishme në rrugë që mbledhin kalimtarë apo konsumatorë të palodhur trotuaresh, takoj një djalë, 35-36 vjeç, fizik i mbarë, veshje normale, pakëz erë alkooli pa ardhur ende mesdita dhe dëshira karakteristike për protagonizëm në përballje me një njeri të shtetit si puna ime që bëj debat me katundarë, të cilët nuk mund të arrijnë të kuptojnë pse nuk mund të shesin prodhimet e tyre në një trotuar lagjeje. Zëri, ai shqiptari kompetent: “O Edo, nuk ka punë mër lal, s’ kanë bukë me hongër dynjoja”. E pyes ç’punë bën. Shofer më thotë. Ka dy fëmijë dhe gruan. Hajde nesër i them se kam një punë për ty. Të nesërmen vjen dhe refuzon të punojë me kamion në Ndërmarrjen e Punëtorëve të Qytetit. Interesohem në Njësinë Bashkiake përkatëse dhe ky tip merr ndihmë ekonomike. Me të cilën sigurisht pi një pjesë të fërnetit të paradites. Pjesën tjetër një dreq e gjen sesi e siguron, por është e sigurt që pi përditë». (cituar sipas: «Shekulli», 21 prill 2004, 15.)

Edi Rama këtu me shumë saktësi e riprodhon të folmen tiranase të këtij njeriu, duke dashur të na e bëjë të ditur identitetin e tij. Imitimi i së folmes së këtij të riu, bëhet për të paraqitur grupin të cilit ai i përket, i cili paraqitet si bartës kolektiv i së keqes. Shihet qartë se për Edi Ramën, një prej stereotipeve tradicionale të njeriut të çrregullt në Tiranë është tiranasi autokton i cili është dembel, pijanec, i prirur për të ngritur krye kundër autoritetit shtetëror etj. Imitimi Individi sillet si përfaqësues i grupit. Kjo mënyrë të foluri e Ramës ngjan me atë të kolonialistëve të bardhë evropianë për banorët vendas të kolonive në Afrikë dikur. Për Edi Ramën tiranasi është “the native”, siç thotë Faik Konica se i quanin dikur disa të ardhur nga Jugu tiranasit autoktonë. Konica shkruan:

«Mbeta i ngrirë nga habia kur dëgjova një ditë në Tiranë një njeri që të më thotë inglisht duke folur për tiranasit “the natives” dhe ai vetë duke qenë shqiptar». (Faik Konica: «Vepra», «Naim Frashëri», Tiranë 1993, f. 254.)

Më tutje Konica shton: «Një afrikani, një aziatiku, inglizi nuk i thotë kurrë vendës i aksh pjese të Azisë ose të Afrikës, me përbuzjen e një dominatori, të një mizori, i thotë vetëm “native”». (po atje: f. 254.)

38)Të dy morën një parti të majtë dhe e bënë instrument politik të biznesit të madh, duke u kamufluar pas retorikës socialiste.

39)Të dy e quajnë veten socialistë, duke mos pasur në fakt asnjë lidhje me socializmin.
40)Të dy pëlqejnë të korruptojnë diplomatët e huaj, për të siguruar mbështetjen e tyre dhe pasi e kanë bërë këtë gjë, sillen me njëfarë shpërfilljeje me ta, gjë për të cilën Rama qortohej para disa ditësh në një editorial të «Gazeta Shqiptare».

41)Ramës, ashtu si Hitlerit i pëlqen që të bëjë propagandë me “plagët e luftës” për të fituar kapital politik. Por, derisa Hitleri përdorte për këtë gjë plagët reale që kishte marrë kur kishte qenë ushtar në Luftën e Parë Botërore, Rama përdor për këtë qëllim plagët që supozohet se ka marrë nga Berisha, siç bëri kur vitin e kaluar nxori lajmin në media se kishte ikur në Austri për të kuruar hundën që i ishte dëmtuar pasi e kishin goditur me levë njerëzit e Berishës në vitin 1997. Por, deri në vitin 2006 Rama na kishte thënë se e kishin goditur me levë në kokë dhe jo në pjesën e parme të fytyrës dhe hunda nuk duket e dëmtuar as në fotografitë që u botuan atëherë në shtypin e majtë dhe që iu shpërndanë ambasadave të huaja në Tiranë. Nëse i ishte dëmtuar dhe hunda pse priti 9 vjet Rama për ta kuruar, kur nuk i mungonin paratë ? Por se si është puna e hundës këtë do ta tregoj më tutje.

42)Rama, ashtu si Hitleri, për të kapërcyer problemet e veta psikopatologjike ka përdorur narkotikët për të pasur në njëfarë mënyre mendjen e vet nën kontroll. Duke qenë përdorues kokaine, me thithje nga hunda, Ramës ashtu si gjithë atyre që e bëjnë këtë iu brejt kocka e hundës dhe prandaj shkoi në Vienë t’i vejë kockës së hundës një veshje speciale prej platini që e përdorin narkomanët e pasur. Kjo është e vërteta e rregullimit të hundës së Ramës në Austri vitin e kaluar.

43)Rama, ashtu si Hitleri, u tentua që të eliminohet fizikisht nga disa bashkëpunëtorë të vet të afërt, që e shihnin atë si një rrezik në karrierën e tyre politike. Në rastin e Ramës e tillë është goditja që iu bë me levë në fillim të vitit 1997, gjë për të cilën ai akuzoi njerëzit e Berishës, të cilët e kishin goditur sipas tij për shkak të luftës politike që ai i bënte në shtyp Berishës, dhe e përdori këtë incident për t’ u larguar nga Shqipëria për në Paris. Por, në rast se do të kishte qenë kështu siç thotë Rama, atëherë njerëzit e Berishës do të kishin goditur me levë vartësin e sotëm të Ramës Ben Blushin, apo mikun e atëhershëm të Ramës Fatos Lubonjën apo Frrok Çupin që ishin duke bërë në shtyp shumë më tepër se Rama kundër Berishës. Dhe në rast se Ramën do ta kishin goditur vërtet njerëzit e Berishës, pse nuk kthye Rama në Shqipëri pasi Berisha u largua nga pushteti pas zgjedhjeve të qershorit 1997 dhe në pushtet erdhën miqtë e Ramës? Pse nuk shpejtoi që të kthehej Rama, kur duket se ai ishte shumë i etur për t’ i hyrë politikës? Kuptohet, ai nuk u kthye se ndihej i kërcënuar nga miqtë e vet dhe e dinte se kishin qenë ata që e kishin goditur, pasi e shihnin si një rrezik serioz për ambiciet e tyre politike, duke qenë se i dinin mirë qarqet e fuqishme të huaja që mbështesnin Ramën. Rama u kthye vetëm një vit pas ardhjes së socialistëve në pushtet dhe kur protektorët e tij të huaj i dhanë garanci se nuk do të hante ndonjë levë, apo ndonjë gjë më të keqe kokës, jo nga Berisha por nga aty që u zinte rrugën e karrierës politike tek e majta.

44)Të dy vijnë nga minoranca që janë refraktare ndaj kombit. Hitleri ishte katolik austriak dhe i përkiste një bashkësie, asaj katolike, që e shihte me dyshim idenë e kombit gjerman, pasi këtu shihte trukun për dominimin e protestantëve dhe posaçërisht të prusianëve. Rama i përket zyrtarisht minorancës ortodokse vllehe dhe incognito asaj hebreje, që e shohin kombin shqiptar me dyshim si një entitet që po të jetë kompakt ato nuk do të mund ta sundojnë. Mbetet ende të zbulohet se deri ku influencoi tek Hitleri kur e futi Gjermaninë në një luftë shkatërrimtare, armiqësia subkoshiente e katolikut austriak ndaj të ashtuquajturit komb gjerman që shihej si truk prusian. Por në rastin e Ramës kemi të bëjmë jo vetëm me një ndjenjë të nënvetëdijshme urrejtje ndaj kombit shqiptar, por krejt të vetëdijshme. Rama është misionar i atyre qarqeve që kërkojnë ta shkatërrojnë kombin shqiptar, duke e futur atë në luftë civile.

45)Të dy kanë shfaqur prirje sadomazokiste, duke pasur Hitleri atë që mund të konsiderohet si kompleksi i «Valhallës», duke qenë Valhalla në mitologjinë gjermane celebrimi final i madhështisë gjermane, në betejën ku të gjithë heronjtë vdisnin dhe bota shkatërrohej e mbytur në gjak dhe flakë. Tek Hitleri kombinoheshin njeriu i obseduar nga mitologjia teutone, që sipas modelit të “Valhalla”, tek tragjedia finale e shkatërrimit dhe zhdukjes të popullit gjerman, shikonte kuintesencën e celebrimit të heroizmit gjermanik, me piktorin e dështuar ekstravagant, që në këtë ndodhi shikonte përmbushjen e plotë të sensit të vet artistik dhe arritjen e vet më të madhe artistike. Kombinimi i këtyre me një personalitet të çekuilibruar, që e shikonte katastrofën si sadisfaksionin suprem sadomazokist, e bënin atë një përbindësh të shkatërrimit. Tek Edi Rama kompleksi i «Valhallës» ekziston vetëm në aspektin e dytë, atë të sadisfaksionit sadist që vjen nga shkatërrimi.

46)Rama është zgjedhur nga puppet master (kukullkomanduesit e vet) për të njëjtat motive si Hitleri, të cilin elita gjermane e zgjodhi, duke e njohur tipin e tij, në mënyrë që kur ai të qe larguar nga pushteti pasi të kishte bërë krime të tmerrshme, elita gjermane të shfajsohej duke thënë: Epo ai ishte një piktor i çekuilibruar që i ra në dorë pushteti.

Eksperimenti “Hitler“ po përsëritet në Shqipëri me vënien e Edi Ramës në krye të Partisë Socialiste. Në të njëjtën mënyrë kalkulojnë që të shfajësohen nesër ata që e mbështesin Edi Ramën sot. Edi Rama, në një sens të sigurt të ngjan me kolegun e vet i piktor dhe politikan, Hitlerin, duke qenë se ka po ato shije ekstravagante prej piktori, po atë çekuilibrim psikik, po atë sens aventurizmi. Ato qarqe ndërkombëtare që janë të interesuara për ta zhdukur Shqipërinë duke e shndërruar në një “Valhalla” të shkatërrimit dhe dhunës, e gjetën Edi Ramës si të përshtatshëm për ta drejtuar këtë proces, si një “zombi“ i Hitlerit. Dhe që nga rënia e Hitlerit asnjë vend nuk e ka bërë këtë eksperiment fatal, që të ngrejë në krye të politikës një piktor të çekuilibruar. Këtë po e bën vetëm Shqipëria nën imponimin e të tjerëve.

47)Rama ashtu si Hitleri ka një mbiemër të ndryshëm nga ai që duhet të kishte në të vërtetë. Hitleri në fakt duhet ta kishte mbiemrin “Schickgruber”, ashtu siç e kishte fillimisht i ati i tij, por meqë ky i fundit mori mbiemrin “Hitler”(Hiedler) nga i njerku, edhe i biri i tij Adolfi, mori këtë mbiemër. Në rastin e Edi Ramës të bën përshtypje fakti që edhe pse familja e tij është zyrtarisht e fesë ortodokse (i ati quhet Kristaq), familja ka mbiemrin musliman “Rama”, që është shkurtim i emrave myslimanë Ramazan, apo Ramadan. Në Shqipëri ndodh që të ketë njerëz që janë myslimanë dhe që kanë mbiemër kristian ortodoks(siç është rasti i mikut të babait të Edi Ramës, Shefqet Peçi), gjë që është e kuptueshme se shqiptarët kanë qenë kristianë që kanë ndryshuar fenë, por tek ortodoksët nuk ndodh që të ketë njerëz me emër kristian ortodoks dhe me mbiemër musliman. Atëhere si është puna e mbiemrit të familjes së Edi Ramës? Për ta shpjeguar këtë enigmë duhet ditur se paraardhësit e Edi Ramës ishin nga hebrejtë sefarditë që erdhën në Shqipëri në kohën osmane, pasi u dëbuan nga Spanja. Ata u vendosën fillimisht në Berat, pastaj në Voskopojë dhe kur u shkatërrua ajo, për t’u shpëtuar persekutimeve morën fenë islame, siç bënë një pjesë e hebrejve osmanë, me ç’rast morën dhe mbiemra myslimanë, në rastin e paraardhësve të Edit ky ishte mbiemri “Rama”. Më pas pati prej këtyre hebrejve që duke u marrë me tregti lëvizën gjithandej territorit osman dhe u vendosën edhe në vende vasale të sulltanit, si Vllahia, ku shkuan paraardhësit e Edi Ramës, ku ndryshuan përsëri fenë e dukshme dhe morën atë ortodokse, që të shiheshin me sy të mirë nga vendasit e krishterë ortodoksë. Paraardhësit e Ramës bënin tregti midis Vllahisë dhe Shqipërisë dhe duke bërë këtë disa prej tyre u vendosën në Shqipëri, në Durrës. Të paktën kështu thuhet në historikun e familjes që Rama ka dorëzuar pranë Fondacionit “SOROS” kur ka aplikuar si kriptohebre për të siguruar mbështetjen e gjithanshme të “SOROS-it”.

48)Të dy kanë braktisur dhe eliminuar në një mënyrë apo në një tjetër miqtë dhe bashkëpunëtorët e ngushtë, që u shërbyen në ngritjen e tyre, Hitleri Drexlerin, Remin, ndërsa Edi Rama Fatos Lubonjën, Ben Blushin (po punon për ta mënjanuar) etj.

49)Rama, ashtu si Hitleri ka tendencën të përdorë «djegien e Reichstag» për të justifikuar dhunën politike. Rama bëri një provë për këtë gjë para zgjedhjeve të fundit vendore, me shpërthimin me tritol në një restorant ku kishte darkuar dhe akuzoi kundërshtarët e vet politikë. Kur Rama të jetë kryeministër me siguri që do ta zbatojë këtë skenar në stil të gjerë për të bërë represion mbi opozitën dhe për ta bërë atë të pafuqishme, në mënyrë që të rrijë gjatë në pushtet.
50)Rama, ashtu si Hitleri ka ambicien e të qenit lider botëror, duke u paraqitur shqiptarëve tituj të paguar të llojit «kryetari i bashkisë më i mirë i botës», kur sot këto tituj janë bërë qesharakë dhe jepen nga spekulantë të huaj që çdo shqiptari po të paguajë mund të hyjë në një listë të më të mirëve të botës në një fushë të caktuar.
51)Të dy kanë spekuluar publikisht dhe me shkrim sikur kanë qenë ithtarë dhe në rrethin e afërt të intelektualëve të njohur për vendin e tyre në regjimin e kaluar si jokonformistë, Hitleri të Dietrich Eckart, ndërsa Edi Rama të Petro Zhejit, por pa mundur të sigurojë asnjë pohim publik nga ky i fundit për këtë pretendim.
52)Edi Rama, ashtu si Hitleri parapëlqen të jetojë jashtë qytetit për të cilin mburret se e ka ndryshuar, duke e bërë shumë më të bukur se ç’ishte. Derisa Hitlerit i pëlqente të jetonte më shumë në vilën e vet në Bertehsgaden, Edi Rama jeton në Pezë, jashtë Tiranës.

53)Kur Hitleri u bë politikan i fuqishëm, pati biznesmenë që për servilizëm hiqeshin sikur donin të kishin me çdo çmim piktura prej tij dhe thuhet se kanë arritur t’i siguronin. Kur Edi Rama vitin e kaluar hapi ekspozitën me piktura «Hartat e mendjes» (prova më e mirë e mendjes së tij të çekuilibruar) ne pamë në televizor biznesmenë servilë të Edi Ramës, që kanë përfituar nga ai leje ndërtimi dhe tendera abuzivë, që bënin kritikun e arit duke shpjeguar para kamerave ato lëmshe ngjyrash dhe vijash absurde.

54)Edi Rama, ashtu si Hitleri kishte një të dashur me emrin Eva, një gjermane të cilën e solli me vete në Shqipëri, dhe që u largua prej tij e tmerruar, duke pasur ndoshta fat që nuk pësoi fatin e Eva Braunit.

55)Rama është në prag të moshës që kishte Hitleri kur u bë diktator. Rama është 43 vjeç, një vit më i vogël se ç’ishte Hitleri kur u bë kryeministër dhe dy vjet më i vogël se ç’ ishte Hitleri kur u bë diktator si fyhrer (kryeministër dhe President njëkohësisht)
56)Hitleri e futi Gjermaninë në një luftë botërore shkatërrimtare në moshën 50 vjeç, gjashtë vjet pasi mori pushtetin, ndërsa Edi Rama mund dhe do ta futë në një luftë civile të planifikuar shkatërrimtare, të paparë në historinë e Shqipërisë, në rast se do të marrë pushtetin qendror dhe këtë do ta bëjë pasi ta ketë keqpërdorur pushtetin në maksimum mandatin e parë.

57)Gjatë fjalimeve publike, gjestet, shprehja e fytyrës dhe toni i zërit të Edi Ramës janë saktësisht ato të Hitlerit, aq sa të duket se Edi Rama ka videoregjistrime me fjalimet e Hitlerit dhe i studion ato. Njerëz që e kanë njohur Edi Ramën në moshë të re thonë se ai që i vogël qe shumë i apasionuar pas dramës së Brecht «Arturo Ui» dhe se nuk linte shfaqje të saj pa ndjekur kur e vuri në skenë Teatri Popullor i Tiranës, madje shpesh shkonte dhe në rrethe kur ata e shfaqnin këtë dramë.

58)Edi Rama ashtu si Hitleri humbet kontrollin gjatë fjalimeve të tij, siç i ndodhi në fjalimin e tij në mitingun në Sheshin «Skënderbej» në vitin 2000, kur ulërinte «Ooooooooo doooooooooktoooooooor!», apo në mbledhjet e Këshillit bashkiak kur përplaste dy duart e mbledhura grusht mbi podium, saktësisht si Hitleri.

59)Ashtu si Hitleri që merrte mësime nga një aktor miku i tij për qëndrimin dhe gjestet në publik, edhe Edi Rama thuhet se merrte mësime nga një aktor amerikan që i ka takuar të luajë dhe rolin e Hitlerit.
60)Ashtu si Hitleri Rama i përdor biznesmenët e mëdhenj si propagandistë të tij publikë, gjë që e pamë para pak ditësh ta bënte Koço Kokëdhima në emisionin «Opinion» në Tv Klan, kur e bëri ta ketë zili Eduar Shalësi me himnet që i bëri modelit «Rama».
61)Ashtu si Hitleri që kur u bë politikan i rëndësishëm filloi të zhdukte disa shkrime të vetat të hershme kompromentuese, edhe Edi Rama ka filluar gjuetinë për të zhdukur çdo kopje që mund t’ i bjerë në dorë të librit të vet «Refleksione» ku hedh poshtë të gjitha ato vlera që sot i propagandon, dhe ku atë që për PS-në është zyrtarisht “Lufta Nacional-Çlirimtare”, Edi Rama e quan si Luftë Civile të përgjakshme shkaktare e së cilës ishte Partia Komuniste Shqiptare e drejtuar nga jugosllavët. Enver Hoxha përmendet me emër si përgjegjësi kryesor për luftën civile, me synim marrjen e pushtetit. Edi Rama shkruan: «Duhet pranuar më në fund hapur që lufta kundër okupatorit degjeneroi në një luftë të përgjakshme civile... shkaktare e së cilës ishte Partia Komuniste Shqiptare e drejtuar nga emisarët jugosllavë».(Edi Rama dhe Ardian Klosi, “Refleksione“, Shtëpia botuese «Albania», Tiranë 1992, f. 180-181), ndërsa ata që për PS-në që sot e drejton Edi Rama janë dëshmorët e Luftës Antifashiste Nacional-Çlirimtare dhe në nder të të cilëve Edi Rama vë kurora me lule çdo 5 maj dhe 29 nëntor, quhen: “mitologjinë e 28 mijë dëshmorëve. Gjaku i rremë në themel të kolltuqeve“. (Edi Rama dhe Ardian Klosi, “Refleksione“, Shtëpia botuese “Albania“, Tiranë 1992, f. 7)

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme