E vërteta rreth Bosnjës e Kosovës

Sipas Warren Hough:

"Si pjesë e planeve të tyre të luftës, udhëheqësit serbë shpenzuan miliona dollarë për kontrata dhe pagesa në Shtetet e Bashkuara. Burime nga Wall Street theksojnë se shumica e këtyre marrëveshjeve jetë-shkurtra, me sa duket u sajuan për të fituar para për firmën këshillimore të Kissinger, ‘Shoqëria Kissinger’, drejtor themelues i së cilës ishte Lord Carrington, një ndërmjetësues për "paqe" në ish-Jugosllavi. Gjithashtu u fituan para dhe nga dy miqtë e Kissinger, Lawrence Eagleberger dhe Brent Scowcroft.

Një shqyrtim i dokumentave të bankës në Nju Jork (New York City) tregoi se që në fillim të vitit 1992, Eagleberger (ish Sekretari amerikan i Shtetit) dhe Scowcroft (Këshilltar i Xhorxh Bushit për sigurinë kombëtare në shtëpinë e bardhë), i fshehën serbëve një 'lidhje/burim parash', ndërsa ata me sa duket po formulonin ‘pozicionin asnjëanës të SHBA-së’ ndaj fraksioneve etnike ndërluftuese të ish Jugosllavisë. "Është me interes fakti që Sir Alfred Sherman ka qenë këshilltar i udhëheqësit serb Radovan Karaxhiç, i cili vepronte nga një apartament ngjitur me zyrën e tij. Sipas kërkimit të publikuar, Sherman njihet si "shpikësi i Margaret Thaçer-it", dhe ai ishte në ballë të manovrimeve të cilat sollën zgjedhjen e saj.

Serbët u sponsorizuan nga Elita e pushtetit ?? nëpërmjet bankave të përfshira në pastrimin e parave të pista, të cilat ishin para droge.

Gjithashtu është mahnitës fakti sesa “fondacione” u ngritën në ish Jugosllavi nga spekullatori financiar George Soros. Ai i ngriti këto fronte në Bosnie, Kroaci, Shqipëri, Slloveni dhe Beograd. Sorosi është një mik i ngushtë i Lawrence Eagleberger i ‘Shoqërisë Kissinger’, ish ambasador amerikan në Beograd dhe një aleat i ngushtë i Sllobodan Millosheviçit. Sipas shkrimtarit dhe studiuesit Ben Vidgen, i cili shkroi në revistën Nexus, në Shkurt të vitit 1996, Amerika, Gjermania dhe Izraeli po drejtonin një transport ajror sekret armësh për Kroacinë dhe Bosnien. Që në fillim të konfliktit, gazetarë francezë bënë të ditur në vitin 1994 që agjentët e CIA-s po i nxisnin Muslimanët e Bosnjes drejt kundërsulmeve kokëkrisura dhe të pashpresa kundër serbëve me premtimet e gënjeshtërta të mbështetjes nga amerikanët. Fakt ky i mbështetur dhe nga George Kenney, një zyrtar amerikan i ngarkuar me çështjet jugosllave në Departamentin e Shtetit Amerikan, derisa ai dha dorëheqjen i indinjuar me 14 Gusht të vitit 1992.

Warren Hough deklaron se ndërsa muslimanëve iu ngrit kurthi, rrjeti i Kissinger-it po luante lojën e "të mirit – të keqit", të cilën e përdorin shpesh manipuluesit. Dy udhëheqësit serbë, Milloseviç dhe Karazhiç ishin pjesmarrës të kësaj loje. Sipas Hough-it: "Nën këtë skenar, Milloseviçi, klienti i Shoqërisë Kissinger, hodhi poshtë dhe dënoi publikisht sulmin e paligjshëm të trupave të Karaxhiçit kundër muslimanëve të Bosnjës. Por në mënyrë të maskuar qeveria e Millosheviçit furnizoi forcat “tradhëtare” të Karaxhiçit me të gjitha armët dhe mbështetjen që atyre u nevojitej për të zhvilluar një “luftë shfarosëse” e të paepur kundër fqinjëve të tyre muslimanë. Sigurisht, furnizimi i muslimanëve u bllokua nga konfiskimi i armëve nga OKB-së. Studimi gjithashtu pohon se Arabia Saudite, një tirani fashiste në vetvete, po futej në kurth nga ky plan.

Sipas disa burimeve, mbreti Fahd sigurohej vazhdimisht që SHBA-ja planifikonte të hiqte konfiskimin e armëve në kohë për të lejuar që armët të mbërrinin tek muslimanët. Rrjedhimisht, mbreti bindi udhëheqësit e tjerë islamikë të kishin besim tek Uashingtoni. Tani monarkia saudite denoncohet si tradhëtare e Islamit gjë e cila, sigurisht, iu vjen për shtat manipuluesve.

Duke marrë parasysh të gjitha këto, ka disa lidhje interesante mes “ndërmjetësuesve të paqes” në Bosnie.

Lord Carrington anëtar i (Instituti Mbretëror i Çështjeve Ndërkombëtare, Bilderberger, Komisioni Trilateral, Comm 300), Lord Owen anëtar i (Bilderberger, Komisioni Trilateral) dhe Karl Bildt i Suedisë (Bilderberger) ndoqën njëri-tjetrin si “ndërmjetësues paqeje”, zyrtarë për Bashkimin Europian në ish Jugosllavi. Cyrus Vance anëtar i (KMJ, KT, Bil, Comm 300) ishte “ndërmjetësuesi për paqe” i OKB-së, ndërsa në të njëjtën kohë ishte një drejtor i disa fabrikave të quajtura ‘Manufacturers Hanover Trust’. Kur Vance doli në pension, OKB-ja caktoi norvegjezin Thorvald Stoltenberg, anëtar i (KT, Bil) dhe kur Xhimi Karter anëtar i (KT) dështoi në mënyrë të kuptueshme “të arrijë paqe”, “fluturon” në Bosnje si një “negociator i pavarur”.

Më vonë erdhi Richard Holbrooke anëtar i (KT, KMJ, Bil), i dërguari i paqes së Bill Clinton anëtar i (KMJ, KT, Bil) dhe ambasadori amerikan në Jugosllavi ishte Warren Zimmerman anëtar i (KT, KMJ), për të raportuar tek Warren Christopher anëtar i (TC, CFR). E mbani mend gjenocidin e tmerrshëm në Ruanda? Kush mbërriti në Ruanda pak ditë përpara se të arratiset në një “mision të fshehtë diplomatik”? Lord Carrington dhe Henry Kissinger. A mund të fluturojnë derrat?

Kështu, sajimi i “konfliktit boshnjak” solli krijimin e forcës më të madhe shumkombëshe që nga lufta e dytë botërore, e cila u mundësua në sajë të vuajtjeve çnjerëzore të shkaktuara me paramendim.

Personi kryesor për këtë ushtri botërore të NATO-s ishte Bill Clinton (KMJ, KT, Bil), "njeriu lepe-peqe" për David Rockefeller dhe Elitën.

Në 6 Dhjetor 1995 ne pamë një reklamë (citim) prej një faqe (në gazetën e kontrolluar nga CIA, ‘Washington Post’) të afishuar nga një organizatë e cila e quante veten "Komiteti për Udhëheqje Amerikane në Bosnje", firmosur nga Zbigniew Brzezinski (KMJ, themeluesi i KT, Bil), Kongresmeni Stephen Solarz (KMJ), Gorge Soros (Bil), Michael Armacost (KMJ dhe president i Elite Brookings Institute) dhe Leslie Gelb (KT, president i KMJ). “Ne kemi shtete një partiake brenda një bote një partiake, nën një ushtri një partiake. Sa të tjerë duhet të vuajnë përpara se lolot politikanë të ndalojnë së qënuri leshko? Sa tragjedi të tjera do të ndodhin përpara se raca njerëzore të marrë nën kontrolli fatin të vet?

Çfarë është e vërtetë për Bosnjën, është gjithashtu e vërtetë për konfliktin në Kosovë, faza e dytë në axhendën e NATO-Illuminati për Ballkanin. Përsëri kemi pamjen groteske të Madeleine Albright, Sekretarja amerikane e Shtetit dhe Priftëreshë e Lartë e politikës amerikane, duke bërë fjalime rreth “paqes” dhe “lirisë” kur ajo vetë është përgjegjëse për implementimin e politikave të gjenocidit.

Kjo është e njëjta Madeleine Albright e cila ishte përfshirë në Projektin Monark dhe programe të tjera të kontrollit të mendjes në të cilat një numër i pafund fëmijësh janë torturuar dhe traumatizuar përtej imagjinatës.

Për të, tmerret e Kosovës ishin të pakuptimta të papërfillshme ??, përveçse një mënyrë për të arritur synimin e atyre të cilëve ajo u shërben skllavërisht. Kujtoni ‘kukullat’ (aktorët) e tjerë madhorë në masakrën e Kosovës, Bill Clinton dhe Tony Blair. Të dy lojtarë të mirë-informuar në lojën e kontrollit global për llogari të zotërinjve të tyre. Të dy janë pasues besnikë të rrymës së vrasësve të mëdhenj plotësisht të korruptuar të cilët kanë pushtuar Shtëpinë e Bardhë dhe Downing Street. Ata e dinë që personat të cilët aplikojnë diskriminimin etnik të shqiptarëve, kontrollohen nga të njëjtët persona të cilët imponojnë bombardimet e NATO-s në përgjigje të këtij “spastrimi etnik”.

Me afrimin e mijëvjeçarit, krijimi i kaosit global do të rritet në çdo veprim dhe ekziston mundësia që ajo që po shohim sot në Kosovë do të përshkallëzojë në një konflikt shumë më të gjerë. Mendoni për përfshirjen e Kinës në armiqësi të ardhshme si dhe NATO-n që shfaqet si forca policore globale.

Ne kemi nevojë të mos i drejtohemi më politikanëve për përgjigje dhe të fillojmë të organizohemi në komunitetet tona për të ndërtuar ekonomi dhe organizata vendore të cilat mund të veprojnë jashtë këtij manipulimi.

Një ekspozim i mirë me qëllim, do të ishte nje bojkotim masiv i të gjitha zgjedhjeve të shtetit dhe kombëtare. Votimi në rrethanat e tanishme do të thotë t’i japësh besim një sistemi që është projektuar të na kontrollojë dhe jo të na çlirojë. Duke refuzuar votimin dhe pjesmarrjen në të, ne tregojmë atë që ndiejmë.

Ne mund t’i themi manipuluesve: “Ne dimë dhe kuptojmë se çfarë po bëni por tashmë loja juaj trilluese ka mbaruar. Ne nuk do të manipulohemi më duke mbështetur dhe mbrojtur shtetin një-partiak, botën një-partiake dhe rudimentet e një mentaliteti post komunist.”

“Revoltat në Gjeorgji mbajnë vulën e Sorosit”Nga MARK MacKINNONTbilisiNë muajin shkurt, bilioneri Xhorxh Soros filloi përsëri melodinë (avazin) e rrëzimit të Presidentit të Gjeorgjisë Eduard Shevarnadze, ndaj punëtorëve të tullave.

Gjatë këtij muaji, fondi nga Instituti i tij ‘Për një Shoqëri të Hapur’ dërgoi një 31-vjeçar nga Tbilisi aktivistin Giga Bokeria në Serbi për t’u takuar me anëtarët e Otpor (rezistenca) dhe të mësonte prej tyre sesi ata i organizuan demonstratat në rrugë me qëllim rrëzimin e diktatorit Sllobodan Milosheviç. Më pas në verë ‘Fondacioni Soros’ pagoi biletën e kthimit në Gjeorgji nga aktivistët e Otporit të cilët për tre ditë me rradhë zhvilluan kurse trajnimi mbi mënyrën sesi të përshkallëzonin një revolucion paqësor të më tepër se 1000 studentëve.

Javën e fundit, ‘Instituti i Lirisë' në të cilin z. Bokeria u ndihmua, ishte dhe instrumenti organizativ i protestave të rrugës, të cilat sollën dhe firmosjen e dorëheqjes së z. Shevernaze. Bokeria tha se ishte në Beograd kur mësoi vlerën e mbajtjes lart të moralit dhe si të bënte të vlefshëm presionin publik, taktika të cilat çuan në rrugët e Tbilisit, i cili pas këtij muaji dhe u degradua deri në zgjedhjet parlamentare.

Në Tbilis, lidhjet e Otporit janë parë vetëm si një ndër instancat e ndryshme në të cilat z. Sorros i dha lëvizjes anti-Shevarnaze një shtytje të lehtë: Ai gjithashtu financoi një televizion opozitar shumë popullor i cili ishte pika kyçe e mbështetjes në këto javë "velvet revolution," dhe ai fare dukshëm financoi një grup të rinjsh të cilët udhëhoqën protestat në rrugë.

Ai gjithashtu ka mardhënie shumë të ngrohta me shefin e opozitës kundër z. Shevernaze, z. Mikhail Saakashvili, një avokat i arsimuar në Nju Jork, i cili priste të fitonte zgjedhjet presidenciale për katër vitet e fundit, të vendosura të kryheshin në Janar. Z. Soros personalisht i ka dhënë një çmim z. Saakashvili nga fondacioni tij ‘Për një Shoqëri të Hapur’.

Tashmë në opinionin publik është pranuar gjerësisht se z. Soros është personi që planifikoi rrëzimin e Shevernazes, tha Zaza Gachechiladze, redaktor dhe drejtues i gazetës së përditshme ‘The Georgian Messenger’ (Përcjellësi i mezazhit në Gjeorgji) në gjuhën angleze.

Në sytë e të punësuarve të Sorosit çdo gjë është bërë për të ndërtuar demokracinë në vend. Laura Silber, një konsulente e vjetër për strategjitë në ‘Shoqërinë e Hapur’ tha se fondacioni sponsorizon ndryshimet, sepse ‘disa nga këto eksperienca janë shumë produktive’ rreth Gjeorgjisë dhe Serbisë. “Në klimën aktuale të politikës Gjeorgjiane, - tha ajo - mori ngarkesë më tepër seç duhej”.

Por sidoqoftë kjo nuk ishte ajo që z. Shevernaze vinte re.

‘Xhorxh Soros është pozicionuar kundër Presidentit të Gjeorgjisë’ - tha ai gjatë një konference për shtyp në Tbilis, një javë para dorëheqjes së tij - është të paktën e treta herë gjatë protestave që ai ka shfaqur pakënaqësi ndaj Sorosit. Ai e kërcënoi se do të mbyllte zyrën e Fondacionit ‘Për Një Shoqëri të Hapur’ në Gjeorgji, duke thënë se Sorosit s'ka ç’i duhet ‘të ndërhyjë në proceset politike’.

Z. Bokeria ‘Instituti i Lirisë' i të cilit mori para si nga ‘Shoqëria e Hapur’ dhe nga Instituti ‘Eurasia’, i përkrahur nga Qeveria U.S.A, gjithashtu duhet thënë se dhe tre organizata të tjera luajtën rolet kyçe në rrëzimin e z. Shevernaze; Partia ‘Lëvizja Kombëtare’ e z. Saakshvili, Televizioni Rustavi - 2 dhe Kmara! (Georgian for Enough!) (Gjeorgjisht Mjaft!), një grup të rinjsh të cilët deklaruan luftë mbi z. Shevernaze në prillin e vitit të kaluar dhe filluan një fushatë me postera dhe shkrime duke sulmuar korrupsionin në qeveri.

Që të tre kanë lidhje me z. Soros. Sipas një raporti të shtypit, Mjaft ka marrë një shumë prej $500,000 (U.S.) dhuratë në prill, pjesë të së cilit mund të jenë përdorur gjatë tre javëve të protestave në rrugë ku shumë demostrues nga fshatrat u morrën me autobuza, u vendosën mikrofona, bokse të mëdhenj dhe një ekran gjigant në mes të turmës e cila kishte rrethuar godinën e parlamentit.

Televizioni Rustavi-2 filloi të merrte para nga z. Soros kur filloi transmetimin në 1995 dhe mori më shumë fonde një vit më parë kur filloi gazetën 24-orëshe kundër Shevarnazes.

Vëzhguesit thonë se roli i Rustav-2 gjatë protestave është vështirë të vlerësohet.

Kanali filloi fushatën e tij vite më parë kur u prodhua një film multiplikativ shumë popullor i quajtur ‘Oborri Ynë’, ku presidenti është portretizuar si një batakçi i kërrusur.

Qeveria është përpjekur dy herë të mbyllë stacionin televiziv kur reporterët e tij shfaqën korrupsionin e ministrave të ndryshëm të qeverisë dhe ku edhe z. Shevernaze ishte brenda rrethit. Dhe ishte Rustavi-2 që shfaqte se sa të kontestueshme ishin zgjedhjet parlamentare të Nëntorit, duke transmetuar zgjedhjet e mëparshme të denoncuara nga organizata jo qeveritare amerikane për përfundimet kondradiktore në fund. Gjatë protestave ishte kanali televiziv që shihej nga çdokush për lajmet e fundit.

“Ata ishin një tribunë, - tha z. Bokeria, - Njerëzit e dinin se ku të merrnin të dhënat e vërteta. Ata u informuan për çdo detaj të votimeve, kur të dilnin në rrugë, ku dhe si”.

Ndërkohë, z. Saakashvili, personi që pritej të zëvendësonte z. Shevernaze, ka lidhje me z.Soros që na kthejnë mbrapa në vitin 2000, kur financieri pagoi vizitat e para për në Tbilis.

Z. Soros erdhi në vend me ftesën e vet Shevernazes - të dy janë njohur që në 1980-ën, kur Gjeorgjiani ishte Ministri i Jashtëm i Rusisë - Për të fomuar një Shoqëri të Hapur Gjeorgjiane me qëllim që të ndërtoheshin institute demokratike dhe shoqëri civile. Në të njëjtin udhëtim, sidoqoftë, ai u takua me z. Saakashvili dhe publikisht paraqiti një program që ministri aktual i drejtësisë ishte duke e paraqitur si një zgjidhje për korrupsionin në vend.

Më pak se një vit më vonë z. Sakashvil i la postin proçesit të ngadaltë të futjes së programeve nga z. Shevernaze dhe kaloi në opozitë. Pas këtij largimi, mardhëniet midis z. Soros dhe z. Shevarnaze filluan të prishen.

Nga mesi i vitit 2002, z. Shevernaze shfaqi ankesën e tij të parë ndaj ndërhyrjes së Sorosit në politikën e vendit, dhe pak më vonë më shumë se një dyzinë të rinjsh shkatërruan zyrat e ‘Institutit të Lirisë’ të z. Bokeria duke thyer kompjuterat dhe rrahur disa nga anëtarët e stafit. Z. Soros iu përgjigj gjatë një konference shtypi në Moskë duke sygjeruar se qeveria e z.Shevernaze nuk mund të jetë më e besueshme për të mbajtur si duhet zgjedhjet parlamentare në 2003.

“Është e nevojshme që të mobilizohet shoqëria civile për të siguruar zgjedhje të lira dhe të ndershme sepse janë disa forca të vendosura për t’i falsifikuar dhe penguar zgjedhjet me qëllim që ato të mos zhvillohen të lira dhe të ndershme - tha z. Soros. Kjo ishte ajo që ne bëmë në Sllovaki në kohën e Vladimir Mecair, në Kroaci në kohën e Franjo Tudjman dhe në Jugoslavi në kohën e Miloseviçit.”

Paratë e z. Soros dhe qëllimet në dukje të mira, fillimisht u mirëpritën në ish republikat Ruse në periudhën kur ‘Shoqëria e Hapur’ u përhap pas rënies së perdes së hekurt, por disa nga këto mardhënie tashmë janë prishur. Ukraina dhe Bjellorusia e dëbuan ‘Shoqërinë e Hapur’ duke e akuzuar për ndërhyrje në politikën e brendshme, dhe zyrat e fondacionit në Moskë së fundi u sulmuan me armë nga një njeri i maskuar gjatë një grindjeje në një zyrë të pasurive të patundshme.

Z. Soros, i cili si çështjen më të rëndësishme ka ndërhyrjet në tregun monetar është fajësuar nga disa për krizat që ndodhen në Azinë Juglindore,

`

Lidhjet e Xhorxh Sorosit me RothschildëtHungariKur Parlamentari Istvan Csurka i Partisë Opozitare Nacional - Socialiste, u përpoq të protestonte shkatërrimin e ekonomisë Hungareze nga strategjitë e Sorosit dhe miqve të tij, ai u damkos si një “anti semit” dhe në qershor u përjashtua nga qeverisja e Forumit Demokratik.JugosllaviNë fillim të viteve ‘90 Sorosi në bashkëpunim me FMN në të cilën Jugosllavia vazhdonte aderimin e saj, hodhi dorashkat, gjë e cila më pas përshkallëzoi në luftë. Sorosi është gjithashtu edhe miku i sekretarit të shtetit Lawrence Eagleburger, Ambasadori i Parë në Beograd dhe padroni i Slobodan Milosheviçit. Eagleburgeri ishte kryetari i parë i “Kissinger Associates” në bordin (komisioni i 300-ve) e të cilës është anëtar edhe Lordi Carrington. Ndërhyrjet e mëvonshme kanë ndezur në mënyrë direkte agresionin Serb ndaj Kroatëve dhe Boshnjakëve. Sot Sorosi ka fondacione në Bosnje, Kroaci, Shqipëri, Slloveni, dhe një “Fondacion Soros Jugosllav” në Beograd e Serbi. Në Kroaci ai përdor fondet nga fondacioni i tij për të rekrutuar gazetarë me influencë për të diskretituar kundërshtarët e tij të “Terapisë së Shookut” si anti semit ose neo-nazist.

(Nga studimet EIRNA "Derivatet")

Nga Jan Von Helsing (“Shoqëritë Sekrete dhe Fuqia tyre në Shekullin e 20-të”)

Një Hungarez 64-vjeçar me pasaportë Amerikane është një super-yll midis spekulatorëve të mëdhenj. Kur lista e fundit e "Forbes" për menaxherët më të paguar u botua, Sorosi ishte në krye me një diferencë shumë të madhe. Vitin e fundit ai përfitoi 550 milion US$, njëzetë herë më tepër sesa bosët e Disney-it.

Kur Sorosi hap rrjetën, tregu ndërkombëtar bankar fillon të tkurret dhe rezervat bankare fillojnë të shqetësohen. Në Shtator 1993 ai ia doli mbanë me Bankën e Anglisë. Ai ishte i sigurt se Bankës do t’i duhej ta merrte Paundin jashtë presionit të mekanizmit të këmbimit valuator Europian dhe ta zhvlerësonte atë. Ai luajti 10 Bilion US$ -- me sukses.

Ai arriti të bënte 1 Bilion US$, për të cilat taksapaguesit Anglezë do t’u duhet të paguajnë. Ai vetë kërkon të njihet si njeriu i cili kërkon të influencojë në Tregun e madh Botëror Monetar. Ky është një qëndrim shumë i pazakontë që një investitor mund të mbajë, ndërkohë që ai duhet të përfitojë nga momente të pa vëna re nga konkurentët e tij! Në mars të vitit 1993, aktiviteti i Sorosit u bë i njohur nga predikimi i tij se çmimi i arit do të rritej. U parashikua që blerja e metaleve të çmuara ishte bërë zbavitëse dhe kjo çoi në një rritje të çmimit 20% më lartë se çmimi më i lartë gjatë luftës së Gjirit.

Në fillim të qershorit 1993 ai shkroi një letër të hapur për gazetarin ekonomik të ‘London Times’, Anatole Kaletsky, duke njoftuar se ai kishte ndërmend të nxiste Tregun Monetar të shiste aksione në sasi të konsiderueshme të Qeverisë Gjermane në favor të Fondit Francez. Kjo do të thotë ‘Poshtë me gjithë Markën dhe o burra sulm mbi Bundesbankun’!

Në gazeta të ndryshme rreth e qark botës Sorosi lavdërohet si ‘Robin Hudi i epokës së kompjuterit’, këtë lloj spekulimi ai e përfitoi nga vendet e pasura në një stil perfekt që të merrte në dorë vendet e Europës Lindore dhe Rusisë nëpërmjet Fondacioneve Soros, të pregatiste rrugën drejt ‘Demokracisë’ në këto vende të ‘varfra’ që iu ishte pirë gjaku nga komunizmi.

Po kush është pra Sorosi? Historia zyrtare flet se ai ka lindur në 1930 nga prindër Hebrenj dhe në moshën e fëmijërisë është përzënë nga Nazistët nga Budapesti.

Ai u regjistrua në “London School of Economics” shkollë e profilit ekonomik dhe në mes të viteve ‘50-të shkoi në U.S.A. Atje në mënyrë të magjishme hipi në Wall Street, megjithatë karriera e tij deri në 1969 linte për të dëshiruar. Më pas një kolegu i tij e punëson në një Fond Investimesh. Ai atje shiste stoqe të cilat nuk i kishte në pronësinë e tij duke shpresuar se çmimi do të binte dhe ai t’i blente përsëri me çmim më të ulët se sa i shiste.

Nga fondi i investimeve “Quantum Group” lindi një familje investimesh e cila operonte nga Dutch West Indies (vend në Karaibe). Quantum është një nga ‘makinat investuese’ më ndikuese në botë. Në 8 vjet të 24 viteve të fundit ka nxjerrë një ‘fitim zyrtar’ prej 50% më shumë, dhe nga këto në 2 vite 100% më shumë se vitet e tjera. Ndërkohë Sorosi drejtonte biznese mbi një grup menaxherësh dhe e kufizonte veten në konstruktimin e një ‘fushate të madhe’. Ai i shkroi qëllimet e tij në një libër të titulluar “Alkimia e Financës”, në të cilën ai shprehej se ‘spekulatorët financiar mendojnë (janë) më të rëndësishëm se faktet reale financiare’. Por kjo është vetëm një pamje mediatike --- dhe ne e dimë kush i zotëron ato - pikturat e tij. Kush është ai në realitet?

William Engdahl rreth tij shprehet:

“Sorosi spekulon në Tregun Botëror Financiar nëpërmjet sekreteve pa kufi të Kompanisë ‘Quantum Fund NV’, një kompani private që zotëronte një fond prej 4 deri 7 Bilion US$ prej ‘klientëve të ndryshëm’. Fondi ‘Quantum’ është regjistruar në një vend të sigurt nga taksat në Netherland Antilles në Karaibe. Me qëllim që të shmangë kontrollin financiar nga administrata amerikane asnjë shtetas amerikan nuk është i punësuar në bordin e Quantum. Drejtorët e tij janë një përzierje interesante e përbërë nga financierë Zvicerianë dhe Italianë...

Sorosi është identifikuar si fytyra e një grupi bankar Anglo-Francez të Rothschildëve.

Në mënyrë të kuptueshme, as ai, as Rothschildët s’kërkojnë që ky fakt të bëhet publik, kështu që lidhja e ngushtë me miqtë e tij në ‘qytetin’ e Londrës, në Ministrinë e Jashtme Angleze, në shtetin e Izraelit dhe me miqtë e tij të fuqishëm në ndërmarrjen Amerikane do të qëndrojë e fshehur."

Ndërmjet anëtarëve të bordit të ‘Quantum Fund’ është njëfarë Richard Katz. Ai është në të njëjtën kohë edhe koka e “Rothschild Italia S.p.A.” në Milano dhe është gjithashtu në bordin e bankave tregtare “N.M. Rothschild and Sons” në Londër.

Një tjetër anëtar i bordit është edhe Nils O. Taube. Ai është partner në “London investment group St. James Place Capital” i cili e numëron Lord Rothschild ndërmjet partnerëve kryesorë. Një partner i përhershëm i Sorosit në disa nga spekulimet e tij - veçanërisht në ngritjen e kuotimit të arit - është Sër James Goldsmith, një i afërm i dinastisë së Rothschildëve. Në bordin e Quantum gjejmë gjithashtu disa koka të disa bankave private modeste Zviceriane (të cilat ndihmojnë sindikatat e krimit të organizuar---armëve dhe drogës - si dhe pastrimit të parave).

Kemi Edgar D. de Picciotto drejtues i një banke private në Gjenevë “CBITDB Union Bancaire Privee”, lojtari kryesor i arit dhe tregjeve të investimit, Isidoro Albertini, drejtues i një kompanie brokersh (ndërmjetësues financiar) në Milano “Albertini dhe Co.”, Beat Notz i bankës private “Banque Worms” në Gjenevë, Alberto Foglia, drejtues i “Banca del Ceresio” në Lugano. Në vazhdën e skandaleve të korrupsionit në politikën Italiane së fundmi u zbulua se politikanë italianë të ndryshëm kishin depozituar paratë e tyre në “Banka del Ceresio”. Dukshëm Sorosi kishte më shumë se informacion të brendshëm rreth goditjes së kamzhikut mbi politikën Italiane kur ai sulmoi Liretën në Shtator 1994.

William Engdahl shpjegon “Lidhjet e Sorosit me ultra sekretet ndërkombëtare të rrethit financiar të Rothschildëve nuk është diçka e zakonshme apo lidhje aksidentale bankare. Suksesin e pazakontë të Sorosit në riskun e lartë financiar nuk mund ta shpjegojmë thjeshtë me ‘çështje shansi’. Sorosi ka të drejtë të hyjë në ‘rrjetin e brendshëm’ të kanaleve më të rëndësishëm botëror të informacionit, si ato shtetërore dhe ato private.

Në Luftën e Dytë Botërore Familja Rothschild përhapi një atmosferë mosnjohje rreth vetes, por pas saj ishte grupi financiar më i madhi dhe më i fshehti në botë. Rothschildët shpenzojnë shumë para që të japin tablonë e një familjeje të shëndoshë aristokrate të cilët bëjnë një jetë të qetë ku dikush dashuron verën Franceze dhe tjetri angazhohet në aktivitete humanitare.

Shumë profesionale, “N.M. Rothschilds and Sons” është ndërmarja më me influencë në fraksionin e shërbimit sekret Britanik e lidhur ngushtë me neo-liberalët e Thaçërit krah i Partisë Konservatore. Në 1980-tën “N.M. Rothschilds and Sons” fituan disa Biliona US$ nga privatizimi i industrisë shtetërore që u përçuan për Znj. Thaçer. Banka Rothschild është gjithashtu në qendër të tregtisë botërore të arit. Në këtë bankë është fiksuar dy herë brenda një dite çmimi i arit nga pesë bankat tregtare më me influencë në tregtinë e arit.

Por “N.M. Rothschilds and Sons” është ngatërruar gjithashtu në disa shërbime sekrete të ndyra që merren me ‘droge në këmbim të armëve’. Nga mardhëniet e mira në nivelin më të lartë që kanë Rothschildët me shërbimet sekrete Britanike parandalimi i bashkfajësisë është një nga rrjetet e shërbimit sekret të paligjshëm nga më të pistat, BCCI (Bank of Credit and Commerce International) që mund të njihet. Në të vërtetë Banka Rothschildëve i përket rrethit të brendshëm të këtyre bankave ndërkombëtare që merren me pastrimin e parave të CIA dhe M16 të cilat financuan në vitet ‘70 dhe ‘80 projektet e CIAs siç ishte ‘Contras’ në Nikaragua”.

William Engdahl: “Was stecht hinter den Wahrungskriegen des George Soros?”

(Ç’farë fshihet pas luftës së parasë nga Xhorxh Soros?), EIRNA-Studie “Derivate - Die finanzielle Wasserstoffbombe der 90er Jahre” (Prejardhja -- Bomba Financiare me Hidrogjen e vitit 1990).

Kryetari kryesor i Komisionit Bankar në Shtëpinë e Përfaqësuesve në U.S.A, Henry Gonzales i tërhoqi vërejtje administratorëve të Bushit dhe Reganit për refuzimin e ndekjes penalisht të BCCI. Në mbledhje, Departamenti i Drejtësisë në mënyrë të përsëritur refuzoi të bashkëpunonte në hetimet kongresuale mbi skandalet e BCCI dhe në skandalet rreth lidhjeve të ngushta me “Banco Nazional del Lavoro” (BNL). Kjo bankë ka fituar Biliona US$ nga kreditë që Bush i ka dhënë qeverisë Irakene pak para luftës së Gjirit. Gonzales ka thënë se Administrata e Bushit ka një departament drejtësie të cilin ai e mendon si më të korruptuarin në të gjithë eksperiencën e tij 32-vjeçare në Kongres”.

Pasi BCCI u akuzua haptaz nga media për shkelje të ligjeve të ndryshme, prokurori i përgjithshëm i Nju Jorkut Henry Morganthau bëri të njohura dënimet zyrtare mbi BCCI. Morganthau e akuzoi BCCI si “Banka mashtruese më e madhe në botën financiare”. BCCI gjatë 19-vjeçarit të saj e ka zhvilluar aktivitetin si një organizatë e korruptuar kriminale.

Një nga drejtorët e BCCI, Sauditi Shiekh Kamal Adham, ka qenë koka e shërbimeve sekrete të Arabisë Saudite gjatë periudhës kur Bush drejtonte CIA-n.

Asnjë gazetë perëndimore nuk mund ta fshihte faktin që lidhja midis Grupit të Rothschildëve dhe Xhorxh Sorosit ishte nyja kryesore e rrjetit të madh e të paligjshëm te BCCI. Njeriu kyç në këtë aktivitet ishte Dr. Alfred Hartmann, drejtori manaxhues i degës Zviceriane të BCCI (Banque de Commerce et de Placement SA), koka e Bankës së ‘Zurich Rothschild Bank AG’ në Zyrih të Zvicrës dhe anëtar i bordit të “N.M. Rothschilds and Sons” në Londër. Ai ishte gjithashtu në bordin e degës Zviceriane të ‘Italian BNL’ dhe nënkryetar i ‘N.Y. Intermaritime Bank’ në Gjenevë.

Një mik i shërbimeve sekrete i cili kishte punuar me “Çështjen Soros” e cila u hap, sipas së cilës në Shtator 1993 Sorosi kishte grumbulluar me ‘shans’ nëpërmjet një grupi të ‘miqve të heshtur’ një shumë prej 10 Bilion US$ për ta përdorur si një levë për të hequr ‘nga menteshat’ monedhat Europiane. Ndërmjet partnerëve, dukshëm ishte tregtari i vogël i metaleve dhe karburanteve Marc Rich dhe tregtari i armëve hebreu Shaul Eisenberg. Për dekada të tëra Eisenberg kishte punuar për shërbimet sekrete Izrailite dhe kishte zhvilluar tregti armësh në të gjithë Azinë dhe Lindjen e Afërt. Një partner i tretë i Sorosit është Rafi Eytan i cili më parë ka qenë pika e kontaktit midis Mossadit dhe shërbimeve sekrete Britanike.

Parimisht Xhorxh Sorosi është një tullë tjetër në ekonomi dhe mardhëniet politike në duart e Rothschildëve. Ai është ndërmjet atyre qarqeve i cili tre vite më parë filloi një fushatë të djallëzuar për “Perandorinë e Katërt” kundër bashkimit të ri të Gjermanisë. Sorosi është shumë anti-Gjerman. Në autobiografinë e tij “E Nënshkruara Demokraci” Sorosi paralajmëronte rrezikun se bashkimi ri i Gjermanisë mund të turbullonte (fuqinë) ekuilibrin në Europë...

Lehtësisht mund të shihet se si situata midis luftrave mund të shpërthejë sërish. Një Gjermani e bashkuar kthehet në ekonominë më të fortë dhe zhvillimit të Europës Lindore………

Kontaktet e tij Amerikane e afrojnë Sorosin me qarqet e shërbimeve sekrete dhe ekonomike të qarqeve të Xhorxh Bushit. Banka dhe kreditori më i rëndësishëm gjatë sulmeve të tij në sistemin monetar Europian në Shtator 1994 ishte CITICORP, banka më e madhe Amerikane. Sorosi i bëri thirrje investitorëve ndërkombëtarë ta heqin me rrënjë Doutsche Marken. Kur në fundin e 1989 ribashkimi (i Gjermanisë) u shfaq si mundësi, një ndër menaxherët kryesor të CITICORP, i cili më parë kishte qenë mbikqyrës në kompaninë ‘Dukakis’ tha: ‘Bashkimi i Gjermanisë do të jetë një katastrofë për interesat tona. Ne duhet të ndërmarrim veprime të atilla të cilat dobësojnë markën Gjermane në masën 30% e cila nuk do t’i japë mundësi Gjermanisë të ndërtojë Gjermaninë Lindore dhe të bëhet një faktor ekonomik në Europën e Re”.

Sipas shoqatave të tij Sorosi ka ‘një ego të pabesueshme’. Ai përshkruan se si gjatë luftës kur Hungaria u pushtua ai nuk kishte mundur të mbijetonte si hebre, kështu që ai kishte përdorur një indetitet të dytë. Ajo të cilën ai nuk e ka thënë, sidoqoftë ka qenë mbrojtja që një njeri i ka bërë atij dhe i cili i shpëtoi çifutët e pasur ku më pas Sorosi nuk la pa i shpërblyer. Kjo është mënyra se si ai i ‘mbijetoi’ luftës, duke u larguar nga Budapesti vetëm dy vjet pasi kishte mbaruar lufta. Megjithatë ai personalisht dhe media e pronësuar nga çifutët janë shumë të shkathët ndaj kundërshtarëve të tyre në Europën Lindore duke i cilësuar si anti-semitik. Hebraizmi i tij më shumë është i lidhur me pjesë të Talmudit sesa me lidhjet e tij me fenë Hebraike apo popullin Hebre. Nga jashtë, Sorosi sponzorizon aktivitete të tëra sociale, si ‘koncerte paqeje’ me Joan Baez në ‘punimet artistike me pika’ në Oxford për Europiano-Lindorët, etj...
Por realiteti paraqet një pamje krejtësisht tjetër. Sorosi personalisht është përgjegjës për kaosin ekonomik dhe “terapisë së shokut” që ndodhi në Europën Lindore pas 1989. Ai urdhëroi masa qesharake dhe dragoniane mbi qeveritë e dobëta atje, të cilat i dhanë mundësinë atij për të blerë resurse në zona të mëdha të Europës Lindore me çmimet më të ulëta.

Marrim shembull Poloninë:
Në fundin e 1989 Sorosi organizoi një takim sekret midis regjimit komunist të Rakowsky me opozitën e bashkuar të fshehtë të Solidarnosc. Plani që ai u paraqiti palëve ishte:
Komunistët duhet t’i lejojnë opozitës Solidarnosc të marrin qeverinë dhe të fitojnë besimin e popullit.
Pastaj shteti duhet me qëllim të çojë drejt rrënimit të industrisë dhe bujqësisë nëpërmjet aplikimit të normave astronomike të interesit, duke ruajtur kreditë shtetërore të nevojshme dhe duke sharruar kompanitë me borxhe të atilla të cilat s'do të kenë mundësi t’i ripaguajnë.
Sorosi do të sjellë biznesmenët e pasur dhe miq të tij ndërkombëtarë në Poloni për të blerë menjëherë kompanitë shtetërore të privatizuara.
Shembulli më i fundit është kompania e madhe e çelikut “Huta Warsawa”, e cila sot sipas ekspertëve të çelikut mund të kushtojë 3 deri në 4 Bilion US$ për ta ndërtuar nqs do të ndërtohej nga Kompanitë Perëndimore. Disa muaj më parë Qeveria Polake ra dakort të merrte përsipër të gjitha borxhet e “Huta Warsawa” dhe ta shiste kompaninë pa borxhe, por për 30 Milion US$, një kompanie në Milano ‘Lucchini’.
Për të kurdisur planin e tij, Sorosi përdori mikun e tij, një djalosh Çifuto-Polak mbikqyrësin ekonomik Jeffrey Sachs, i cili nuk mund të fillonte punën e tij në Poloni si mbikqyrës, sepse ai deri tani nuk kishte punuar në Poloni, por vetëm në Bolivi. Kështu Sorosi nxorri një tjetër prej shumë fondacioneve të tij, fondacionin “Stafen Batory Foundation”, i cili më pas u kthye në klientin zyrtar të mbikqyrur ekonomikisht prej Sachs në Poloni (1989-90).
Në globin e tij Sorosi ka punuar ose vazhdon të punojë me këshilltarin e Les Waleses, Bronislaw Geremek me Gjeneral Jaruzelski, Prof. Trzeciakowsky një këshilltar sekret i Ministrit të ri të Financave dhe Ekonomisë Leszec Balcerowicz dhe së fundi me vetveten. Sorosi pranon se ai e dinte se terapia e tij e shookut do të shoqërohej me masa të hidhura si papunësia, mbyllja e fabrikave dhe rritja e tensionit social. Ja pse ai insistonte që Solidarnosc ta merrte pushtetin. Nëpërmjet fondacionit të tij ai mund të vëzhgonte opinionistët më të njohur në media si Adam Michnik, me bashkëpunimin e tij në ambasadën e USA në Varshavë i mundësohet atij censurimi ndaj medias si asaj që e mbështet teorinë e tij të ‘terapisë së shookut’ dhe ata të cilët e kundërshtojnë apo e kritikojnë atë.


Rusia dhe Shtetet e Balltikut:

Sorosi dërgoi një delegacion në Rusi ku kishte bashkëpunuar me Raissa Gorbacheva që në 1980-tën për të ngritur fondacionin Soros, “Fondacioni për Iniciativa Kulturore”.
Ky është një mjet tjetër për të dhe miqtë e tij perëndimorë për të hyrë në skalonin e lartë të politikës pa-taksa dhe veprimi për të ‘blerë’ personalitetet më të rëndësishëm politikë dhe ekonomikë të vendit.
Pas një përpjekje të dështuar me Gorbaçovin 1988-1991 ai ndryshoi kursin për t’u orvatur tek Jeltsini. Dhe përsëri ishte Sorosi i cili futi ‘terapinë e tij të shookut’ ndihmuar dhe nxitur nga miku i tij Jeffery Sachs.
Nga 2 Janari 1992, përtej ‘terapisë së shookut’ Sachs solli një kaos të papreçedent dhe një inflacion të theksuar e të parashikueshëm në Rusi i cili ndiqej nga institutet e kërkimit shkencor, më të shquar në botë të fshehur në Perëndim. Nën planet e Sorosit, Igor Gajdar dhe qeveria e Jeltsinit shkurtuan ndihmat ndaj industrisë dhe buqësisë në mënyrë drastike, përveç atyre të cilat kishin mbetur ekonomi shtetërore. Synimet e njoftuara kishin një defiçit prej 3-muajsh në buxhet. Nuk kishte më kredi për industrinë, kompanitë shtonin detyrimet astronomike dhe inflacioni Rubles doli jashtë kontrollit. Sorosi dhe miqtë e tij përfituan menjëherë nga situata. Marc Rich, tregtari më i madh i aluminit në botë, filloi të blinte menjëherë sasi të mëdha alumini rus me çmime çuditërisht shumë të ulëta me të cilat në 1993 ai filloi ta përmbyste tregun në vendet e industrializuara dhe kjo solli uljen e çmimit të aluminit në 30%. Ky është vetëm një shembull i shfrytëzimit ‘alla Soros’.
Hije të zeza të cilat sundojnë botën nën drejtimin satanik të një dore të fshehtë. Këto hije po e kthejnë botën në një fermë dhe njerëzit në skllevër të saj. Ky shkrim përpiqet në mënyrë tepër të përciptë të japë disa sinjale ‘SOS’ në lidhje me atë se çfarë ndodh në të vërtetë me ne.
Asgjë nuk mund të ndodhë rastësisht dhe pyetja lind e menjëhershme: "A ka ngjashmëri midis horrorreve të këtij shkrimi, me atë që vazhdon të ndodhë në Shqipërinë pas Komuniste ????? (shënimi i përkthyesit).

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme