Prof. Dr. Fikret Karçiq

Ndërroi jetë Prof. Dr. Fikret Karçiq

(1955-2022)

Sot ndërroi jetë shkencëtari i njohur boshnjak dhe profesori im Dr. Fikret Karçiq.

Lindi në Vishegrad më 1955, kurse ndërroi jetë në Sarajevë më 2022.

Kreu medresenë në Sarajevë, Fakultetin Juridik (1978), magjistraturën (1985) dhe doktoraturën (1989).

Ishte profesor në Fakultetin e Shkencave Islame në Sarajevë, Fakultetin Juridik në Sarajevë, Universitetin Marmara, Malajzi, Oslo dhe Boise State në SHBA.

Dy mandate ishte kryetar i Gjkykatës Kushtetuese të bashkësisë islame, kryeredaktor i Glasnikut, anëtar redaksie në shumë revista, ekspert me renome, njohës i disa gjuhëve të huaja, si anglisht, arabisht, frëngjisht, turqisht etj.

Shkroi qindra artikuj dhe dhjetëra vepra.

Edhe në gjuhën shqipe kemi disa vepra të tij.

 

Fikret Kar?i? (Foto: Preporod.info)

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme