GJYSMËHËNA E BAJRAMIT

 

O Gjysmëhëna e Shevalit! O drita e syrit të agjëruesve!

Mbërrijnë! Meqë muslimanët ju presin me padurim!

Letra e Bajramit është e shkruar qartë në ballin tuaj!

Mbrëmja juaj është një ogur i agimit të kënaqësisë!

Ju jeni pasqyra e historisë së Umetit Musliman!

O Gjysmëhënë! Dashamirësia juaj qëndron thellë në zemrat tona!

Përqafimi ynë i kësaj embleme është i lidhur me pasurinë tuaj!

Nderi i Umetit Musliman është i lidhur me rritjen tuaj!

Kombi ynë e ka për zemër përqafimin tuaj; e vërteta është rruga juaj!

Ky fustan shkëlqyes i juaji është simbol i miqësisë!

Nga pozicioni juaj i lartë qiellor, shikoni poshtë botën tonë!

Nga eminenca juaj e lartë, shikoni statusin tonë të ulët në botë!

Shikoni të gjitha karvanet e tjera të jetës dhe vrojtoni lëvizjen e shpejtë të tyre!

Dhe shikoni se si udhëtarët tanë të lodhur e harrojnë qëllimin e tyre përfundimtar!

Duke ju parë juve, ne dhuronim pasurinë tonë më të dashur për njerëzimin!

Por shiko mjerimin dhe indinjitetin tonë tani, o tas bosh me ndriçues të ndritshëm!

 

Përktheu[1]:

N. Ibrahimi

 [1] Ghurrah-e-Shawwal or Hilal-e-Eid, në: https://www.islamicity.org/78426/the-eid-crescent/.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme