ISLAMI: PËRGJIGJJA E TË GJITHA PYETJEVE TË MIA

Udhëtimi im drejt Islamit filloi në një pjesë të Britanisë së Madhe që kishte shumë pak myslimanë apo edhe njerëz të kulturave të ndryshme. Unë u rrita si i krishterë dhe ndoqa një shkollë të krishterë. Isha i aftë dhe i arsimuar mirë në krishterim dhe në Bibël dhe frekuentoja rregullisht kishën.

 

 

Sfondi

 

Ndërsa u rrita dhe arrita në vitet e adoleshencës, shumica e miqve të mi filluan të festonin, të pinin alkool dhe të merrnin drogë. Njerëzit bënin seks që në moshë të re dhe brezi im në shoqërinë britanike ishte shumë larg besimit të krishterë. Shumë nga njerëzit që njihja nuk u identifikuan fare si të krishterë dhe u bënë ateistë. Ndërsa përparova në kolegj dhe universitet, pashë njerëz që po largoheshin gjithnjë e më shumë nga krishterimi.

Edhe pse kam marrë pjesë në këtë mënyrë jetese, gjithmonë kam ndjerë një lidhje me Zotin që në moshë të vogël. Ateizmi nuk kishte kurrë kuptim për mua. Si mund të shfaqet një Univers thjesht nga hiçi, pa një projektues apo shkak? E ndjeva praninë e një krijuesi në jetën time, por kurrë nuk e ndjeva praninë e Jezusit si një fuqi e gjithëfuqishme. I lutesha Jezusit herë pas here, por nuk ndjeva kurrë ndonjë prani apo përgjigje, por gjithmonë ndjeva praninë e Zotit Krijues.

Më pëlqente të mësoja rreth historive dhe mësimeve të Jezusit, si dhe të profetëve të tjerë të Biblës. Megjithatë, marrëdhënia ime ishte vetëm drejtpërdrejt me Zotin. Shkova në kishë dhe mora kungimin e shenjtë. Buka dhe vera që supozohet se përfaqësojnë pranimin e mishit dhe gjakut të Jezusit, duke përfaqësuar sakrificën e tij të gjakut për të "na pastruar nga mëkatet tona", por unë nuk ndjeva absolutisht asgjë. U përpoqa t'i hapja zemrën Jezusit, por përsëri nuk ndjeva asgjë. Vetëm duke e hapur zemrën time ndaj Zotit krijues, ndjeva praninë e Zotit në jetën time.

 

 

Ndërsa u rrita

 

Ndërsa u rrita, studiova shkenca në universitet. Fusha ime kryesore ishte fizika, kështu që unë kisha një interes në teorinë e Big Bang-ut (Big Bang). Megjithatë, kisha edhe miq në universitet që studionin gjenetikë, biologji dhe fusha të tjera, dhe kështu mblidheshim dhe diskutonim shumë fenë. Ata ishin ateistë dhe besojnë se Universi u krijua rastësisht dhe se ne evoluam nga krijesa si majmuni pasi jeta filloi si një aksident i frikshëm miliarda vjet më parë.

Nuk mund ta gjeja veten duke besuar në ateizëm, por as nuk mund ta gjeja veten duke pranuar plotësisht mësimet e krishtera. Jo vetëm që kisha një problem me trinitetin dhe idenë e Jezusit si një Zot që duhet adhuruar, por luftova me pjesë të tjera të Biblës dhe besimet e krishtera. Çfarë kuptimi kishte të bënim mirë në shoqëri nëse Jezusi vdiste për mëkatet tona? Pse thjesht nuk mund të na falë Zoti? Pse i duhej të dërgonte një version njerëzor të vetvetes që të vdiste në kryq për ne? Përse tregimet e ndryshme të jetës së Jezusit në ungjijtë e Dhiatës së Re kishin kontradikta të qarta? Kisha shumë pyetje.

 

 

Vlerat e humbura

 

Për më tepër, pashë shoqërinë kristiane/ateiste që po rritesha dhe po bie në një gjendje të kalbjes shoqërore. Fëmijët që lindin jashtë martese nga një natë. Të rinjtë që braktisin Zotin dhe preferojnë të dehen në klubet e natës. Të pastrehët dhe varësitë nga droga. Një ekonomi në kolaps. Një numër i madh njerëzish që vuajnë nga depresioni dhe probleme të shëndetit mendor.

Për ata që u martuan, shumë prej tyre po përfundonin në divorc. Ishte e qartë se diçka nuk shkonte me shoqërinë në të cilën po rritesha. Vlerat po humbeshin, feja po humbiste dhe krishterimi nuk po ofronte zgjidhje dhe ateizmi nuk po ofronte një alternativë, por po i bënte gjërat më keq.

 

 

Fillimi i një Udhëtimi

 

Kam marrë parasysh fetë e tjera. Shikova Budizmin, Hinduizmin dhe besimet e tjera, duke kërkuar të vërtetën dhe një zgjidhje për problemet e shoqërisë. E vetmja fe që nuk e konsideroja ishte Islami, për shkak të perceptimit negativ që kisha për besimin islam që kisha nga mediat dhe sulmeve të vazhdueshme të saj ndaj besimit islam.

Gjithçka ndryshoi kur takova disa muslimanë vërtet të sjellshëm për herë të parë. Isha i habitur se sa të sjellshëm ishin këta njerëz. I tronditur, se i gjithë perceptimi im për muslimanët ishte krejtësisht i gabuar, vendosa të pyes më shumë për besimin. Kuptova se Islami nuk është një fe politeiste apo adhuruese e idhujve. Unë kisha menduar se "Allah" ishte një lloj perëndie shkretëtirë. Por kur mësova për besimet myslimane, kuptova se ishte gjithçka që kërkoja dhe besoja, dhe se ajo ofronte kurën për shumë sëmundje shoqërore që vura re në MB.

 

 

Një Destinacion

 

U angazhova me komunitetin mysliman dhe fillova të udhëtoj nëpër xhami të ndryshme në mbarë vendin, bleva libra mbi jetën e profetëve, Kur'anin, 5 shtyllat e Islamit dhe libra të tjerë thelbësorë dhe u binda se Islami ishte feja që kisha qenë. në kërkim të. E mora shehadetin në një xhami dhe fillova të studioj dhe praktikoj Islamin.

Për të rritur njohuritë e mia, kam studiuar Recitimin e Kur'anit, Texhvidin, Gramatikën dhe Morfologjinë Arabe, Fikhun, Usulin, Akaidin, Tefsirin dhe fusha të tjera islame. Gjeta dobi dhe urtësi të madhe në studimin e diturisë islame dhe gjeta paqe me praktikimin e Islamit dhe të mësuarit për të adhuruar krijuesin tim dhe për të jetuar në mënyrën që krijuesi dëshiron që njerëzimi të jetojë. Kam zhvilluar dashuri të madhe për profetin dhe shokët e tij, si dhe për Kuranin.

 

 

Shpresa për të Ardhmen

 

Islami ofron zgjidhje për njerëzimin. Shpresoj që muslimanët në Indonezi dhe në mbarë botën të përqendrohen në mësimin dhe praktikimin e Islamit. Për më tepër, që ne të jetojmë në përputhje me mësimet e tij dhe të fokusohemi në rritjen e familjeve të mëdha muslimane për të përhapur mesazhin e Islamit. Si dhe fokusimi në ndërtimin e një shoqërie islame që përfaqëson mirë besimin.

Në të ardhmen shpresoj t'i shërbej dhe të frymëzoj umetin musliman përmes Davetit. Unë dua të mbështes muslimanët e rinj në udhëtimin e tyre. Unë dua të marr pjesë në kauza bamirëse dhe politike për umetin musliman. Unë dua të frymëzoj komunitetin musliman në përpjekjet e tyre të ndryshme për të studiuar Islamin. Për më tepër, për të ngritur familje muslimane dhe për të vazhduar vizionin e përhapjes së Islamit, me lejen e Allahut.

 

Përktheu[1]:

N. Ibrahimi

 

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme