Mbi gjysmë milioni ruandas përqafuan islamin

Atëbotë, muslimanët në këtë vend përbënin 7 % të popullsisë, kurse sot numri i muslimanëve arrinë në 14 %. Nëse shndërrohet në numra, për 8 vjet, numri i muslimanëve është rritur për 500 mijë njerëz. Një nga shkaqet e pranimit të islamit mendohet të jetë neutraliteti i muslimanëve në luftën qytetare, mospjesëmarrja e muslimanëve në vrasje, që nuk ndodhi me kristianët dhe me shume klerikë të tyre. Muslimanët kanë fshehur pjesëtarë të grupit etnikë të tucëve edhe pse në mesin e muslimanëve kishte edhe pjesëtarë të grupit etnik të hucëve, popëull ky që bënte dhune.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme