Pasqyra e shteteve anëtare dhe vëzhguese në Organizatën e Konferencës Islamike[1]

Nr.
Shteti
Viti i anëtarësimit

1.
Afganistani
1969

2.
Algjeria
1969

3.
Arabia Saudite
1969

4.
Azerbejxhani
1991

5.
Bahrejni
1970

6.
Bangladeshi
1974

7.
Benini
1982

8.
Bruneji
1984

9.
Burkina Faso
1975

10.
Çadi
1969

11.
Egjipti
1969

12.
Emiratet e Bashkuara Arabe
1970

13.
Gaboni
1974

14.
Gambia
1974

15.
Guajana
1998

16.
Guineja
1969

17.
Guineja Bisao
1974

18.
Indonezia
1969

19.
Iraku
1976

20.
Irani
1969

21.
Jemeni
1969

22.
Jordania
1969

23.
Kameruni
1975

24.
Katari
1970

25.
Kazakistani
1995

26.
Kirgistani
1992

27.
Komorosi, Ujdhesë në Indonezi
1976

28.
Kuvajti
1969

29.
Libani
1969

30.
Libia
1969

31.
Malejzia
1969

32.
Mali
1969

33.
Maldivi, Ujdhesë në Oqenanin Indian
1976

34.
Maroku
1969

35.
Mauritania
1969

36.
Mozambiku
1994

37.
Nigeri, Afrika Subsahariane
1969

38.
Nigeria
1986

39.
Omani
1970

40.
Pakistani
1969

41.
Palestina
1969

42.
Senegali
1969

43.
Siera Leone
1972

44.
Siria
1970

45.
Somalia
1969

46.
Sudani
1969

47.
Surinami
1996

48.
Shqipëria
1992

49.
Taxhikistani
1992

50.
Togo
1997

51.
Tunizia
1969

52.
Turkmenistani
1992

53.
Turqia
1969

54.
Uganda
1974

55.
Uzbekistani
1995

56.
Volta e Sipërme
2001

57.
Xhibuti
1978

Shtetet vëzhguese:


Nr.
Shteti
Statusi


1.
Bosnja e Hercegovina
Vëzhgues


2.
Republika e Afrikës Qendrore
Vëzhgues


3.
Tajlanda
Vëzhgues


Nga: Nexhat Ibrahimi, Kronologji e historisë islame dhe e popujve muslimanë, Prishtinë, 2005.

--------------------------------------------------------------------------------
[1] Sipas: Thomas W. Arnold, Historia e përhapjes së Islamit, Prishtinë, 2004, fq. 449-452.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme