Pasqyra tabelare e numrit të muslimanëve në botë[1]

Nr.
Vendi
Numri i banorëve muslimanë

1.
Afganistani
24.838.902

2.
Albania (Shqipëria)
2.481.388

3.
Algjeria
31.632.384

4.
Arabia Saudite
23.513.330

5.
Argjentina
700.000

6.
Aruba (Ujdhesë në Oqeanin Atlantik)
3.390

7.
Australia
281.578

8.
Austria
338.988

9.
Azerbejxhani
7.278.192

10.
Bahrejni
650.604

11.
Bangladeshi
110.702.648

12.
Belgjika
370.000

13.
Benini
1.408.289

14.
Bjellorusia
80.000

15.
Bosnja e Hercegovina
1.704.686

16.
Botsuana (Afrika Subsahariane)
65.000

17.
Brazili
1.500.000

18.
Bregu i Fildishtë
7.562.152

19.
Britania e Madhe
2.500.000

20.
Bruneji
270.000

21.
Bullgaria
1.200.000

22.
Burkina Faso
5.419.370

23.
Burma
4.600.000

24.
Burundi
609.615

25.
Butani
107.000

26.
Çadi
5.930.507

27.
Çekia
20.000

28.
Danimarka
160.000

29.
Egjipti
66.469.604

30.
Ekuadori
2.700

31.
Emiratet e Bashkuara Arabe
2.744.000

32.
Eritrea
2.232.825

33.
Estonia
7.000

34.
Etiopia
31.806.324

35.
Filipinet
4.226.282

36.
Finlanda
30.000

37.
Fixhi
55.000

38.
Franca
4.000.000

39.
Gaboni
13.215

40.
Gambia
1.310.257

41.
Gana
3.274.839

42.
Gjermania
3.955.000

43.
Greqia
150.000

44.
Gruzia
600.000

45.
Guajana
70.000

46.
Guineja
6.608.805

47.
Guineja Bisao
605.465

48.
Holanda
432.000

49.
Hundurasi
120.000

50.
Hungaria
3.000

51.
India
140.000.000

52.
Indonezia
203.568.721

53.
Iraku
23.041.743

54.
Irani
65.956.477

55.
Italia
700.000

56.
Izraeli
844.134

57.
Japonia
30.000

58.
Jemeni
18.690.275

59.
Jermenia
100.000

60.
Jordania
5.095.171

61.
Kaledonia e Re
8.500

62.
Kamboxha
500.000

63.
Kameruni
3.149.235

64.
Kanadaja
1.000.000

65.
Karibi
300.000

66.
Katari
793.341

67.
Kazakistani
7.868.513

68.
Kenia
3.163.909

69.
Kina
20.000.000

70.
Kirgistani
3.616.624

71.
Komori
602.094

72.
Kosova
2.200.000

73.
Kroacia
57.000

74.
Kuba
S’ka të dhëna

75.
Kuvajti
2.111.561

76.
Laosi
700

77.
Lesoto
5.000

78.
Libani
2.574.446

79.
Liberia
663.435

80.
Libia
5.207.527

81.
Lituania
6.000

82.
Luksemburgu
7.464

83.
Madagaskari
1.188.582

84.
Malavi
2.330.247

85.
Maldivi
320.000

86.
Malejzia
11.550.000

87.
Mali
10.206.430

88.
Malta
3.000

89.
Maqedonia
1.000.000

90.
Maroku
30.762.601

91.
Mauriciusi
200.934

92.
Mauritania
2.828.858

93.
Meksiko
257.090

94.
Moldavia
5.000

95.
Mongolia
150.000

96.
Mozambiku
3.495.853

97.
Namibia
1.000

98.
Nepali
883.000

99.
Nigeri
9.575.769

100.
Nigeria
64.967.455

101.
Norvegjia
100.000

102.
Omani
2.713.462

103.
Pakistani
143.233.526

104.
Palestina
3.310.978

105.
Panamaja
120.000

106.
Papua Guineja e Re
2.000

107.
Peru
5.000

108.
Polonia
40.000

109.
Portugalia
35.000

110.
Qipro
175.000

111.
Republika Demokratike e Kongos
5.662.503

112.
Republika e Kongos
59.085

113.
Republika e Koresë
145.000

114.
Republika Jugore e Afrikës
855.373

115.
Republika Qendrore Afrikane
552.530

116.
Ruanda
359.262

117.
Rusia
20.328.000

118.
Sahara Perëndimore
243.368

119.
Senegali
9.954.196

120.
Serbia dhe Mali i Zi
380.000

121.
Siera Leone
3.332.845

122.
Singapuri
830.000

123.
Siria
15.440.232

124.
Somalia
9.156.000

125.
Spanja
350.000

126.
Suazilendi
116.121

127.
Sudani
25.963.207

128.
Suedia
463.000

129.
Surinami
120.000

130.
Shri Lanka
1.566.142

131.
Shtetet e Bashkuara të Amerikës
7.000.000

132.
Tajlanda
9.000.000

133.
Tajvani
163.000

134.
Tanzania
13.015.779

135.
Taxhikistani
6.047.618

136.
Togo
1.085.859

137.
Trinidadi dhe Tobago
100.000

138.
Tunizia
9.619.331

139.
Turkmenistani
4.173.177

140.
Turqia
67.844.218

141.
Uganda
4.101.247

142.
Ukraina
400.000

143.
Uzbekistani
22.879.279

144.
Vanuatu
S’ka të dhëna

145.
Venecuela
100.000

146. 145.
Vietnami
100.000

147. 146.
Volta e Sipërme (Afrikë)
8.857.467

148.
Xhibuti
453.897

149.
Zaireja
4.649.854

150.
Zambia
2.473.759

151.
Zelanda e Re
5.277

152.
Zimbabveja
125.767

153.
Zvicërra
310.807[1] Sipas: Atlas islamskog svijeta, Sarajevë, 2004, fq. 809 dhe nga burime tjera. Të dhënat janë të përafërta, sepse në shumë vende, për shkak të luftërave, nuk janë organizuar regjistrime përkatëse apo nuk mbajnë shënime për përkatësinë fetare. (NI).

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme