Kush janë terroristët

Për mediat disa ngjarje ishin interesante ndërsa disa jo. Pas shpërbërjes së BRSS, SHBA-të kërkojnë kërcënime tjera për t'i karakterizuar si kërcënim botërortë dhe të rrezikshme për çka ata, amerikanët, do të kujdeseshin. Sulmet e 11 shtatorit ia dhuruan pikërisht atë armik. Kur Shtëpia e bardhë flet, mediat dëgjojnë duke u bindur.

Në vitet e fundit, "kërcënimi islamik" është bërë temë e këndshme e mediave botërore. Në të gjitha lajmet mund të dëgjohet dhe të shihet – "muslimanët i kërcënohen shteteve të cilat marrin pjesë në okupimin e vendeve myslimane ".

Amerika është vend i cili më së shumti i është nënshtruar frikës nga Islami, por edhe në Evropë gjërat nuk janë ndryshe. Mediat evropiane shumë shpejtë u amerikanizuan, veçanërisht kur është fjala për "lajmet islame". Mediat evropiane përfaqësojnë qëndrimet e qeverisë amerikane, ndërsa terrorizmi islam është temë e rëndësishme për gazetarët evropian .

Sipas kësaj, do të mendonit se gazetarët evropian do të ishin më shumë të lumtur nëse Zyra e Policisë Evropiane (Europol) në raportin e parë do të shkruante për terrorizmin në vendet e Unionit Evropian. Por, gati asnjë gazetë evropiane nuk i dha rëndësi këtij raporti të Europolit .

" Asnjë gazetë ditore suedeze apo lajmet elektronike nuk e përmendën këtë raport. Ky raport është zhgënjim për të gjitha kampanjat antiislame", tha gazetari suedez Kristoffer Larsson .

Raporti i Europolit tregon 498 sulme në njëmbëdhjetë shtete të unionit Evropian në vitin e kaluar të cilat janë karakterizuar si "sulme terroriste". Organizata separatiste Baske ETA udhëheq në këtë listë me 136 sulme terroriste dhe është përgjegjëse për sulmin në Madrid, ku gjetën vdekjen dy persona. Për fat 497 raste tjera kaluan pa vrasjen e personave të pafajshëm .

Çfarë ndodhi me terroristët islamik? Kur është fjala për këta terroristë, raporti i Europolit është befasues. Është e vërtetë se islamistët kanë kryer vetëm një nga 498 sulme tjera terroriste në shtetet e Unionit Evropian në vitin 2006. Nëse jeni skeptik, shikoni në faqen e Europolit ku është paraqitur raporti në tërësi.

http://www.europol.europa.eu/publications/TESAT/TESAT2007.pdf

Sikur fundamentalistët islamik të ishin përgjegjës për shumicën e sulmeve terroriste në vitin e kaluar, pa mëdyshje se ky do të ishte një nga lajmet kryesore në të gjitha gazetat ditore në mbarë Evropën. Një sulm me të vërtet është shumë i vogël dhe nuk do të ndihmoj në vazhdimin e imixhit të krijuar të "kërcënimit islam". Krahas numrit mjaft të vogël të sulmeve, raporti i Europolit përmban disa faqe kushtuar terrorizmit islam. Pra, raporti tregon madhësinë autentike të terrorizmit islamik në Evropë.

Personat e arrestuar të cilët dyshohen për sulme të vitit të kaluar kryesisht janë mysliman – më saktë, 50% të arrestuarve janë mysliman. Raportet e shpeshta mediale për myslimanët e arrestuar krijojnë pasqyrë të rrejshme për kërcënimet serioze.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme