URREJTJA E LORD BAYRONIT NDAJ ISLAMIT

Kjo shpjegohet edhe me pjesemarrjen e tij ne luften greke drejtuar nga Marko Bocari dhe shume arvanitas te tjere.Bajroni harxhoi gjysmen e pasurise se tij per te financuar revolucionin grek dhe sidomos ne Misollongji kur ai zbarkoi nga Italia me anije mbushur me arme. Ai ngeli i vrare nga sulmet e shumta te Omer Vrionit dhe
shqiptaret e tij. Vrionet edhe sot e kesaj dite njihen ne Berat si familje me tradita shume te forta patriotike dhe jane nje nga familjet me te respektuara te Beratit per kontributin qe ata kane dhene ne historine shqiptare.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme