Vllazen kshtenim Mirdit e tan Dukagjni! Mirdit, 1921

A mundnena me besu qi kan mena dhan desturdhek, qi ata nee per para pesqid vjetve na kan majt si robni?

A mundnena me ken me at ycym, qi don me na up fenë ton, qi na ndes e naj up katundet tona ? A mundnena mu duruë me ken nen ket ycym e nen ket urdhun, qi sod tpart e Turqnimit agik flasin. " qi ju keni ken raja e jon tesh pesqind vjet, e keni prep me ken raja e jon."

JO, VLAZEN! Na nuk e dona robnin e Turqnimit! Na dishrojm lirin e bashkimit mu sjedh per smarit, pra kush dishron mu sjedh per smarit nuk mundet mu Ishu, qi Turkija mu jerëtis e rrë si ka kenë.

SHYPËTAR! Ne dacim me kriju nji derzav nen ycymet Turkijes n' Tirana at err na vetvedit i kena vuë prangat ne dorë e ner kamë. At err kthej prep nat vakt, qi ne na kan shkel, kur skena ken tzot me RFYE FENE TON, kur skena mujit ME GODIT KISHT TONA, kur skena guzuë me vuë kumont ner kompanjela ton e kur na kan myt MESHTART TON.

Me dvertet njat vakt asnii SHQYPTAR I DRET nuk e dishron.

Ne kjoft qi at vakt nuk e dishrojm, pra na duet me GJFTH FORZADE TONA me pumië, qi kjo pun mos me na baë vaki.

Per ket pun Mirditsit e kena ap lirin ton reoublik. Per ket luftojm me pushk n'dorë kundra ycymetit tirans e kerkojm prej Evropet, qi me na njoft.

Delegazjoni i jon n'Zenevë ne konferenz Shocnis Popudhit ka mryt, qi ne Shqypnii mu cu komisjoni per mu pvet popudhi, se cka lypin.

Ne konferenz n' Zenevë ka ken deri tesh delegazjoni i Tirans, qi ka fol qi asht TAN SHQYPNIJA me Tirana, e dhe ka ap ma t'reshmet fjalt per kapitan Marka Gjonin ton. Të ardhunit delegazjonit Mirdits n'Zenevë ka met ycmi i Tirans i marum prej fjalve t'reshme, qi kan fol per Mirdit e per gjht kshtenim te Shypnis.

Kush i ka nimu ycymetit Tirans n'Zenevë? Taljant, qi jan anmiqt ton, kuja asht ascerija QI KA BAE KISHEN SHTADH, edhe na ka mar erzin grave e varzave tona.

E kush i ka nimu delegazjonit Mirdits? Serbija, e cila asht ne konferenz ne Paris t'pagjt i ka dal zot liris ton. Serbija asht miku i jon e don me ken KOJMSHI I MIRE.SHYPËTAR!

Per pak dit ka me ardh komisija e Shocnis Popudhit.

Diftoni sbashkut:

Nuk e dona ycymetin e Turkijes t'Tirans!

Kshtenimi i Shqypnisë don derzaven e lirin e vet, jose dot luftojn deri ma t'mramin pik gjakut.SHYPËTAR!

Tjemi t'sbashkum e mos u rreni fjalve t'reshme Tirans e Italis.http://www.geocities.com/djalosh/markagjon.html
P.S. i redaksisë së www.zeriislam.com!

Atëherë e sot katolikët shqiptar nuk kanë ndërruar mendjen. Lexoni me vemendje dhe përfundimi i vetëm është se shqiptarët muslimanë për ta janë një e keqe e domosdoshme.

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme