Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 18:13Shkruan: Dr. Muammer Iskenderoglu

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 17:43Shkruan: Dr. Oliver Leaman

Muhammed ibn Jakub El-Firuzabadi (729-817 h./ 1328-1414)

Njeri nder leksikografet me te njohur muslimane

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Prill 2018, 13:52Shkruan: Bilal Gökkır

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Vazhdo leximin!

E Martë, 24 Prill 2018, 09:15Shkruan: Ibrahim Kalin

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu ...

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu mbante në oborrin e tij shqiptarë dhe serbë/ I shërbeu superfuqive të kohës, i tradhtoi dhe vdiq nga malarja

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Shkurt 2018, 15:07

VAKËFI – HISTORIA DHE KONCEPTI I TIJ

Vakëfi është një institucion shumë i rëndësishëm, si nga aspekti ekonomik po ashtu edhe nga aspekti shpirtëror e human

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:34Shkruan: Dr. Islam Hasani

EZAN AFRIČKIH ROBOVA U AMERICI: ISLAMSKI KORIJENI BLUZA

“Ljudi koji su donijeli bluz u Sjedinjene Države nisu bili Arapi nego Afrikanci koji su imali vezu s Arapima u dužem periodu”

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:31

RRJEDHIMET E SUNDIMIT OSMAN NDËR SHQIPTARË NË PRIZMIN E PLURALIZMIT KRITIK

Rrjedhimet e sundimit osman ndër shqiptarë duhet të vlerësohen nga aspekti i legjitimitetit të vetë Perandorisë Osmane në skenën e historisë dhe nga ndikimi që ajo pati në fatet demografike, territoriale, fetare, politike e kombëtare të shqiptarëve, të cilët nuk qenë të vetmit që iu ekspozuan atij sundimi, por qenë ata që përfituan bukur shumë prej tij.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 14 Tetor 2017, 06:39Shkruan: Milazim KRASNIQI

Popullsia e Çamërisë dhe besimi i tyre mysliman

Mbi Çamërinë gjatë shekujve...

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Prill 2017, 19:47Shkruan: Alba Haruni

Rrymat selefiste dhe pikëpamjet e tyre lidhur me el-vela’ ve’l-bera’-në (lojalitetin dhe distancimin)*

Rrymat selefiste ...

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Prill 2017, 16:59Shkruan: Joas Wagemakers**

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme