Romani "Varreza Çifute" - Akad. Enes Kariq

"Feja është kufiri i njeriut, i zakonshëm, por, gjithmonë i pranishëm, sikur ajri në mushkëri. Nëse je i vetëdijshëm për këtë kufi, të përcjellë sikur hija përderisa të ketë dritë. Hija është tek ti afër, ndërsa drita përreth dhe kudo...”
(Nga romani “Varreza çifute”, Logos –A, Shkup, 2016)

Vazhdo leximin!

E Martë, 23 Gusht 2016, 07:33Shkruan: Azmir Jusufi

Shërbyesit bashkëkohorë të “propagandës fide” që flasin e shkruajnë shqip

“Më mirë të lexosh një libër, sesa t’i fusësh hundët në punët që nuk i dini.” Adam Stanley

Vazhdo leximin!

E Martë, 2 Gusht 2016, 12:04Shkruan: Behxhet JASHARI

PËRDORIMI I GJUHËS SHQIPE GJATË PERIUDHËS OSMANE

Perandoria Osmane kishte një sistem të shkëlqyeshëm që historia e ka regjistruar, në multi etnitet, në përdorimin gjuhëve të ndryshme dhe në praninë kulturave të shumta. për qendrën e Perandorisë nuk ka pasur edhe aq rëndësi të madhe përdorimi i gjuhës, feja etj. aq sa ishte me rendësi përforcimi i vendeve në aspektin ekonomik dhe financiar.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Gusht 2016, 07:35Shkruan: Dr. Hayati Develi

Umeti po kthehet në skenën politike botërore

Duke mësuar nga të gjithë pararendësit e përmendur, me kaderin e Zotit duke shmangur disa atentate, duke nënkuptuar edhe këtë të fundit para tre ditësh, Erdogani u bë zëri dhe vullneti i miletit të madh turk dhe shpresa e tërë umetit musliman sot.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 20 Korrik 2016, 10:44Shkruan: Džemaludin Latić

Nga Isuf Qamili te Haxhi Qamili

Ta legjitimosh krimin, korrupsionin, amoralitetin, vjedhjen, ryshfetin, vrasjen e shqiptarëve dhe burgosjen e tyre me burg të përjetshëm dhe këtë ta bësh në emër të një shqiptarie të shpifur, duke i akuzuar të tjerët si antishqiptarë – si “Haxhi Qamilë”, kjo le që është diletantizëm intelektual, por edhe flet se sa smirëzinj dhe sa dashakeqë janë ata për kombin e tyre

Vazhdo leximin!

E Dielë, 19 Qërshor 2016, 18:28Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Rëndësia e ditës së xhuma dhe devijimi nga esenca e saj nga myslimanët e sotshëm

Xhumaja në Islam paraqet një nga shtyllat me të rëndësishme si në aspektin e obligimit fetar dhe adhurimit dhe lutjes ndaj Allahut Fuqiplotë, ashtu edhe në aspektin e rrafshit ndërnjerëzor dhe rëndësisë së saj për socializimin e njerëzve ku do që janë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 15 Qërshor 2016, 20:58Shkruan: Imran Rasimi

Si u vranë 20 mijë shqiptarë në luftë kundër Vahabistëve dhe si e shkatërruan shtetin e parë vahabist

Mehmet Ali Pasha, e dërgoi kundër vehabinjve birin, Tosun Pasha , me ç’rast Meken dhe Medinën i shpëtoi nga këta barbarë vahabist (1813).

Vazhdo leximin!

E Enjte, 9 Qërshor 2016, 16:49

PA VARR EDHE THEMELUESI I QYTETIT TË KORÇËS, ILJAZ BEJ MIRAHORI; MONUMENT JO E JO!

Mirahori është themeluesi i qytetit të Korçës, por pa varr në qytetin që e themeloi vetë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 12 Tetor 2015, 16:49Shkruan: Vepror HASANI

FILLET E ISLAMIT NË TROJET SHQIPTARE

Nexhat Ibrahimi: “Islami dhe muslimanët në tokat shqiptare dhe në Ballkanin mesjetar (shekujt IX-XIV)”, Logos-A, 2003, Shkup – Prishtinë – Tiranë, fq. 144

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 2 Shtator 2015, 19:55Shkruan: Dr. Pajazit Nushi

Prizreni, kryeqyteti i xhamive

Prizreni është një qytet prej të cilit do të doje të mos ndaheshe kurrë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2015, 10:15Shkruan: Qani Sulku

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme