A ka islamofobi në Shqipëri? – Një historik i shkurtër i fenomenit

A mund të flasim për Islamofobi në një vend me shumicë muslimane?

Vazhdo leximin!

E Martë, 4 Gusht 2015, 17:42Shkruan: Roald A. Hysa

Një vërejtje serioze për njëfar Dedë Palokaj rreth Illyricum Sacrumit

Je i ardhur në Kosovë, sikur çdo katolik tjetër

Vazhdo leximin!

E Dielë, 2 Gusht 2015, 15:14Shkruan: Isa Mulaj

GJENOCIDI I DHJETË, MBROJTJA E PARË

Gjenocidi i dhjetë ndaj myslimanëve boshnjak do të ndodh nga muaji prill të vitit 1992, e deri në nëntor të vitit 1995.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 12 Korrik 2015, 21:18Shkruan: Behxhet Jashari

POEZIA SHQIPE ME ALFABET ARAB DHE RRUGËTIMI I SAJ POETIK

Poezia për bejtexhinjtë llogaritur si brumë ku gjendet Zoti, ku gatohet bukuria e kulturës islame, e artit, meditimit dhe dashurisë së fesë, gjuhës, popullit, por edhe të popujve në mes vete.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 5 Korrik 2015, 18:13Shkruan: Sulejman Mehazi

Feti Mehdiu, 30 vjet nga përkthimi i plotë i Kur`anit: një përvojë e jashtëzakonshme

Përkthyesi i parë i Kur`anit në tërësi në gjuhën shqipe...

Vazhdo leximin!

E Martë, 30 Qërshor 2015, 01:15Shkruan: Shkëlzen Rrecaj

INTERVISTË ME PROF.DR. ABDULKADIR OZCAN: “SHEKULLI 16 ISHTE SHEKULLI I KRYEMINISTRAVE SHQIPTARË”

Veziret, pashallaret dhe kryeministrat me origjine shqiptare zene nje vend te vecante ne perandorine osmane. Jo vetem si numer, por edhe si cilesi.

Vazhdo leximin!

E Premte, 1 Maj 2015, 06:14

Istina o unutarmuslimanskom sukobu

Bliskim istokom haraju sukobi. Otvaranjem žarišta u Jemenu ovi se sukobi, nastali iz Arapskoga proljeća, sve više pretvaraju u potpuni obračun sunnizma i ši’izma. Enes Karić, profesor tumačenja Kur’ana na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu za Tačno.net govori o povijesnim razlozima sukoba ove dvije sljedbe i njihovim savremenim političkim konsekvencama, kako u svijetu tako i u BiH.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 22 Prill 2015, 07:30Shkruan: Enes Karić

Katolikocentrizmi i sotëm shqiptar

Katolikocentrizmi i sotëm, ashtu si ai shekullor, ka rimarrë formulën e 'kristianizmit' si rrugë për afrimin me ortodoksinë, para së gjithash atë serbe e greke kundër myslimanëve.

Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Shkurt 2015, 17:47

PËRPLASJA E HISTORIANËVE NË TURQI PËR ARVANITASIT DHE ÇAMËT NË GREQI

Sherif Delvina solli në Institutin e Historisë regjistrat otomanë të viteve 1500-1600 nga Arkivi i Sulltanit në Turqi,, ku jepen të gjithë banorët e Shqipërisë me emra dhe mbiemra. Ajo që ka më tepër rëndësi në këto regjistrime është se deri në vitin 1690, në regjistrat turq, nuk figuronte të kishte asnjë minoritar në Shqipëri.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 2 Shkurt 2015, 20:58Shkruan: Sherif Delvina

INTERKOMUNIKIME ARABE-BALLKANIKE GJATË MESJETËS DHE PERIUDHËS SË RE

Vështrim veprës:

Interkomunikime arabe-ballkanike gjatë Mesjetës dhe periudhës së re

Muhamed M. Arnaut, Dirāsāt fī-ṣ-ṣilāṭi-la-‘arabiyeṭi-l-balḳāniyeṭi ḥilāle-t-āriḥi-l-vesīṯi vel-hdīth, Beirut 2013
Prof. asc. Dr. Isa Memishi

Vazhdo leximin!

E Hënë, 2 Shkurt 2015, 15:22Shkruan: Dr. Isa Memishi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme