PËRHANIA ISLAMOFOBIKE DHE ANTINACIONALISTE E BEN BLUSHIT

Ben Blushi, Hëna e Shqipërisë, UET Press, Tiranë, 2014

Vazhdo leximin!

E Hënë, 14 Korrik 2014, 20:56Shkruan: Milazim Krasniqi

Nëse gjithçka u dashka të ecë me kohën, po koha vetë me çka duhet të ecë?

Ka lindë në Shkodër prej nji babet gjysëm-shqiptar e gjysëm- boshnjak, dhe nji nanet shqiptare.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Qërshor 2014, 23:04Shkruan: Intervistoi: Sead Cena, Shkoder

Protagonisti që i parapriu kohës

Izetbegoviqi ishte një uragan që luftonte gjithnjë kundër rrymës së erës dhe besonte në idealin e tij. Në kohën kur pushteti ideologjik jugosllav ishte instaluar me katër këmbë dhe liritë e të drejtat e njeriut nëpërkëmbeshin si mos më keq, ai nuk pushonte së shkruari dhe vepruari kundër atij regjimi, pavarësisht se këtë e paguante me lirinë e tij fizike.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Qërshor 2014, 17:56

Muhammedi a.s., frymëzues dhe ndërtues brezash

Një meditim rreth veprës:

Shejh Vehbi Sulejman Gavoçi, Muhammedi alejhisselam – Jeta dhe vepra, Logos-A, Shkup, 2011, fq. 360.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Shkurt 2014, 14:56Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Imam Vehbi Ismaili, xhevahir mbi xhevahirë (Analizë rrugës jetësore të Imam Vehbi Ismailit)

“Botimi i veprave të Imam Vehbiut do ta kthejë Imamin në vendin e origjinës, nga na e mori Amerika para 60 viteve.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Shkurt 2014, 21:57Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Nga dashuria për Islamin u zu në dashuri të kombit

Veprën “Islami në trojet iliro-shqiptare gjatë sheku­jve” të Nexhat Ibrahimit e kam lexuar një herë nga e djathta derë në faqen e fundit, për nevoja të ushqimit si studiues, dhe e kam rilexuar edhe një herë tashti nga e majta, deri në fletën e parë, me një përqendrim në tri pjesët e para, për nevojat e këtij referimi.[1]

Vazhdo leximin!

E Premte, 31 Janar 2014, 20:13Shkruan: Dr. Muhamet PIRRAKU

NGA NJË ËNDËRR E KEQE, PËRSËRI NË GJUMË!

... “Kutia magjike” në familjet e çdo shtëpie transmetonte pornografi që nga rreklamat e deri te “emisioni i lajmeve”! ...

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 11 Janar 2014, 07:41Shkruan: Hajrudin S. Muja

“Da sam danas Amerikanac ili Englez ne bih nikada postao musliman”

U Alžirskoj Tebessi septembra 1989. godine, egipatski šejh Muhammed el-Gazali dao je nekoliko izjava kojima je postao meta oštre kritike saudijske štampe. Gazali, koji potiče iz Muslimanske braće, autor mnogih knjiga je, između ostalog, izjavio: “Da sam danas Amerikanac ili Englez ne bih nikada postao musliman”.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 4 Janar 2014, 21:09Shkruan: Autor:Murad Hofman

Ta njohim Imam Zahid Keutheriun...

“Jam gati të përgjigjem çdo pyetjeje për Imam Zahid Keutheriun” - Shejh Muhammed Avvame

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 2 Nëntor 2013, 17:56Shkruan: Dr. Ihsan Shenoxhak Intervistë me Shejh Muhammed Avvamen

Erdogani në të pavetëdijshmen politike kosovare

Të gjitha këto manifestime të kësaj kritike nuk tejkalojnë pragun e klithmave histerike të adoloshenteve rrebelues.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 26 Tetor 2013, 20:40Shkruan: Shkruajnë: Sead Zimeri dhe Arber Fetiu

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme