Aleati ndërkombëtar i Asadit – Rusia

Moska regjimin e Asadit e konsideron si aleatin e fundit strategjik në Lindjen e Afërt. Marrëdhëniet e përbashkëta të të dy shteteve datojnë që nga koha e Bashkimit Sovjetik, më mirë të themi që nga koha e luftës së ftohtë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 22 Janar 2014, 05:59Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Populli pa atdhe

...politikanët marrin mandatin e popullit – për të marrë vendime të vështira, sepse vendimet e lehta, si puna e ndërrimit të rektorëve e drejtorëve, i merr secili komandant vetëm me një kobure në brez.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 19 Janar 2014, 20:24Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Kur mikpritja kthehet me urrejtje! Mirë se vjen ‘vëllai i madh’- Erdoğan

Ka ardhur koha, që njerëzit që vërtetë i do dhe i përkrahë populli të flasin në emër të popullit, e jo tu jepet rasti ‘qyqeve’ të ngurojnë kur nuk duhet e të kukasin prapë kur nuk duhet.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 23 Tetor 2013, 19:28Shkruan: Autor: Driton Morina

Shtrembërimi i një kuptimi

“Çdo xhami e shembur ne Ballkan, çdo institucion islam i pakësuar, çdo element tradicional islam i asgjësuar në kuptimin kulturor janë nga një gur themeli i shkulur prej ndikueshmërisë përtej kufitare të Turqisë në këtë zonë. Tashmë Turqia është e detyruar të prodhojë politika të mesme alternative që t’i zënë vendin politikës së emigrimit të shndërruar në simbol të braktisjes së plotë. Është e pashmangshme që në themel të këtyre politikave të mesme të zërë vend mbajtja gjallë e kulturës osmane-islame në Ballkan. Përpjekjet veçanërisht të dy elementëve themelorë të mbetjes osmane në Ballkan, boshnjakëve dhe shqiptarëve, për të vazhduar qenien e tyre si shtete të pavarura, e bën të domosdoshme mbështetjen e themelit të lidhjes historike-kulturore të përbashkët në mes këtyre dy aleatëve të natyrshëm dhe Turqisë.” (Thellësia Strategjike)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 23 Tetor 2013, 14:33Shkruan: Shkruan: Latif Mustafa

Siri - Mos po vonohet denimi i Asadit

“Atyre që sulmohen me luftë, u është dhënë leje të luftojnë, ngase u është bërë zullum atyre, e All-llahu, me të vërtetë, ka fuqi që t`u ndihmojë (myslimanëve).” (22, 39).

Vazhdo leximin!

E Hënë, 2 Shtator 2013, 17:51Shkruan: Përgatiti: Naxhi Ibrahimi

Republika e Kosovës – ”Shteti Kosovar” – Shtet Laik Apo Sekular?

Lufta midis mosbesimit dhe besimit është tema më kryesore në historinë botërore.” - Goethe Republika e Kosovës, deri më sot, shteti më i ri në botë, ka një kushtetutë, kushtetutë e cila është e ”smutë”, prej të cilës të vlojnë trutë…

Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e cila hyri në fuqi me 15 Qershor 2008, ka 14 kapituj dhe 162 nene, ku shumçka është shtjelluar, përcaktuar, por me shumë gabime e mbuluar…

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 7 Gusht 2013, 09:35Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovë

Tërmetet e Shkupit, nga fatkeqësi natyrore në fatkeqësi kulturore

Në këtë përvjetor të fatkeqësisë natyrore të Shkupit mund të konstatojmë se Shkupi më nuk duket as si Scupi, as si Yskypi, as si Shkupi, por më shumë është një Skoplje e Serbisë dhe një Skopje që shtiret si antik e bizantin, ndërsa është përjashtues për të tjerët, karikaturë për profesionistët dhe shqiptarofob e islamofob

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Korrik 2013, 13:44Shkruan: Dr. Zekerija Ibrahimi

Përgjigje ndaj “një Përgjigje”, Çka është Islamofashizmi?

E Martë 23 Korrik 2013, GAZETA SHQIPTARE

Vazhdo leximin!

E Martë, 23 Korrik 2013, 07:49Shkruan: Driton Morina

Shtatë kufijtë, çelësi i fatit të Turqisë

Është rritur cilësia e jetës, është frenuar varfëria, ka patur rritje ekonomike.

Vazhdo leximin!

E Premte, 19 Korrik 2013, 21:49

Sunitët dhe shiitët: kontradikta dhe rivaliteti

Bota islame, viteve të fundit po ballafaqohet me një mosbesim të madh në mes sunitëve, të cilët përfaqësojnë 90% të myslimanëve të botës dhe shiitëve, të cilët përfaqësojnë 10% e popullatës në fjalë. Në kohën kur sunitët janë të shtrirë në të gjitha vendet myslimane, shiitët janë të përqendruar në Iran, ku shiizmi është drejtim zyrtar i fesë shtetërore. Por, shiitët janë të përhapur edhe në disa vende tjera, siç është Iraku, ku edhe ekzistojnë disa vende të shenjta të tyre.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 3 Korrik 2013, 07:51Shkruan: Qemajl Morina

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme