Ismail Bardhi: Të tria religjionet e kanë një pikënisje

http://shenja.mk/index.php?news=5119

"Rezultatet tregojnë se komunitetet tona fetare nuk janë të vetëdijshme për rolin e tyre, në këtë kohë të krizës individuale e globale. Ata faktikisht janë mbyllur në "botën" e tyre të provincializmit, banalizmit dhe varfërisë shpirtërore e kulturore dhe as që lejojnë lëvizje të reja përparimtare për përparim dhe nuk japin kurrfarë mundësie për zhvillimin e teologjisë së gjallë dhe organizimin bashkëkohor institucional fetar e kulturor", thotë teologu i besimit islam, Ismail Bardhi.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 16 Tetor 2013, 08:11Shkruan: Intervistuan: Zeqirija IBRAHIMI dhe Afrim GASHI

Kako razumijevati mezhebe

Niko nema ekskluzivno pravo na tumačenje vjere / Kada bi neko govorio o islamu bez potrebnog znanja, Muhammed, a. s., bi ga kritikovao

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 18 Shtator 2013, 14:00Shkruan: Fadil Maljoki

Mošus hazreti Fatime, ali i mošus hazreti Aiše

Šehidi, hej šehidi

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 18 Shtator 2013, 13:56Shkruan: Enes Karić

Muhamed Sytari:

Shkëputje nga vepra:
“Vehbi Sulejman Gavoçi- dijetar nga dijetarët e ymmetit”, Prishtinë 2005.

Vazhdo leximin!

E Martë, 17 Shtator 2013, 22:13Shkruan: Katër medh'hebet

Pse kaq zhurmë për BIRK-un

Nga të gjithë ata që kërkojnë elementin tallës, mediet si duket janë më të interesuarat ta ‘nxjerrin fajtorin’. Kapen për individë të cilët mendojnë se janë dëmtuar, dhe fillojnë të bëjnë zhurmë dhe spektakël mediatik. Fatkeqësisht medieve ju intereson vetëm të plasojnë informatën pa marrë parasysh vërtetësinë dhe dëmin që mund t’i shkaktojnë një instituti ose një individi......BIRK-u nuk ka mundësi ta mbrojë veten për shkak të mos dhënies së hapësirës për të reaguar nëpër gazetat ditore...,

Vazhdo leximin!

E Premte, 13 Shtator 2013, 20:01Shkruan: Muhamed J. KAJOLLI

„Ata dinë vetëm të mbysin“

Islamisti dhe udhëheqësi partiak Abu al-Futuh mbi gjakderdhjen pas grushtshtetit

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 7 Shtator 2013, 16:03

Ezani n'Perzeren

I ka të pashlyera edhe shenjat e pushtuesve edhe të mbrojtësve të tij. Prizreni ndoshta është qyteti më diversitar i Kosovës, prandaj dhe rruga për Prizren është gjithmonë magjike, sepse ky qytet sado i shpërdoruar nëpër kohë, të ofron magjinë

Vazhdo leximin!

E Premte, 30 Gusht 2013, 15:29Shkruan: Blerina ROGOVA-GAXHA

Fjalimi i Obames ne Kairo

"Kemi fuqinë të bëjmë botën që ëndërrojmë"

Vazhdo leximin!

E Martë, 20 Gusht 2013, 13:47Shkruan: Barak Obama

Alija Izetbegoviq - ai ka dashur, ka ditur dhe ka vepruar

“Po qe se do të më ofrohej, me një mrekulli, të jetoja përsëri - nuk do të pranoja. Po qe se do të isha i detyruar të pranoja, do të jetoja njësoj siç kam jetuar!” (Alija Izetbegoviq, Kujtime, AKEA, Prishtinë, 2008).

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 3 Gusht 2013, 01:50Shkruan: Nexhat Ibrahimi

ZEMËRIMI I PERËNDIVE PAGANE DHE I VEGLAVE TË TYRE

“The Erdogan’s Way” – “Rruga e Erdoğanit”

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 29 Qërshor 2013, 20:29Shkruan: Mithat HOXHA

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme