Osmanlinjtë nuk ishin Turq

“Në këtë kohë, krahas dobësimit të Perandorisë Bizantine dhe forcimit të Perandorisë Serbe në trevat shqiptare, në Lindjen e Afërme lajmërohet një fuqi e re, e cila më vonë e mori emrin Perandoria Osmane. Lidhur me këtë, më 1336 dhe me 1348, bujarët shqiptarë (arbanas) kërkuan ndihmë nga Sulltani për të shpëtuar nga shfarosja sllave. Kjo ndihmë nuk arrihet përnjëherë, por ajo realizohet pas shkatërrimit të Perandorisë së Car Dushanit me 1355”. Prof. dr. Hakif Bajrami në librin me titull: “Shqiptarët në mes dy totalirizmave”, faqe. 5.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Shtator 2014, 08:57Shkruan: Shkruan: Sabri Maxhuni

A është “Vëllazëria Myslimane” organizatë terroriste?

Më 25 dhjetor të vitit që lamë pas kryeministri egjiptian, Hazim Beblavi shpalli organizatën, “Vëllazëria Myslimane” organizatë terroriste. Kjo ishte hera e dytë, pasi e njëjta organizatë vetëm ca muaj më parë, saktësisht në muajin shtator ishte shpallur “organizatë e ndaluar” e privuar nga çfarëdo aktiviteti, ashtu siç ishte vepruar me të për dekada të tëra. Në bazë të kësaj sipas qeverisë egjiptiane mund të denoncoheshin dhe të dënoheshin liderët dhe anëtarët e saj me akuzën për terrorizëm sipas nenit 86 të ligjit penal, me dënime prej 5 vjet burg e deri në pushkatim. Në komunikatën e qeverisë së përkohshme egjiptiane për media thuhet se ndalimi mëhershëm që ka të bëjë për “Vëllazërinë Myslimane” përfshinë edhe partinë “Liri e drejtësi” që konsiderohet krahu politik i lëvizjes në fjalë.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Shtator 2014, 08:54Shkruan: Shkruan: Qemajl Morina

Islami politik midis reformimit dhe stagnimit

Islami politik në Botën arabe po kalon nëpër një fazë tejet të vështirë dhe komplekse. Si duket, mund të cilësohet si njëra prej periudhave të stagnimit dhe rënies. Kjo po vjen pas një periudhe të gjatë të fuqisë , e cila filloi nga mesi i viteve shtatëdhjetë të shekullit që lamë pas, e cila u quajt “rritje e lëvizjeve islame”

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Shtator 2014, 08:52Shkruan: Shkruan: Qemajl Morina

Perandoria Gylen në Shqipëri

*Autori është kolumnist i regullt dhe analist i Ballkanit pranë gazetës ditore Yeni Akit në Turqi

Vazhdo leximin!

E Enjte, 25 Shtator 2014, 15:35Shkruan: Ayhan Demir*

Harmonia fetare

Politikisht, vizita e Papa Françeskos në Shqipëri dhe mosnjohja e pavarësisë së Kosovës nga ana e Vatikanit për hir të Serbisë, jep të kuptohet edhe për prishjen e harmonisë nacionale ose krahinore midis shqiptarëve të Gadishullit Ballkanik.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 21 Shtator 2014, 16:55Shkruan: Hamdi NUHIJU

Boll!

"Boll!"

Vazhdo leximin!

E Dielë, 21 Shtator 2014, 16:44Shkruan: Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI, Shkup

Nga Çanakalaja në Siri

Derisa shqiptarët që iu përgjigjën kushtrimit për luftë të shenjtë në Çanakala edhe mund të arsyetohen, sepse ishte një botë me analfabetizëm thuaja të plotë, me informacione aq të pakta dhe aq vështirë të përcjella, është krejt e pajustifikueshme që në këtë kohë të zhvillimit marramendës të shkencës, teknologjisë, por edhe të teologjisë, ende të rinjtë tanë të manipulohen kaq lehtë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 31 Gusht 2014, 19:21Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Arsimi i kontrabanduar

Që nga privatizimi i arsimit të lartë, në shumë raste ai u bë një formë legale e shitjes së diplomave. Dhe, kështu si kërpudhat pas shiut, na mbinë mijëra shqiptarë të diplomuar anekënd trojeve tona, madje - që ishte më e keqja - përmes kësaj rruge thuaja çdo të dytën ditë në lagjen tonë ngrihej nga gjumi një doktor shkence

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Gusht 2014, 22:47Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Rryma Islamofobe shqiptare, AntiIslamistat shqiptarë

Studim socio-psikologjik: Rryma islamofobe shqiptare si substrat i kristendomit ballkanik/kristosllavizimit, dhe si ndjenjë e sëmurë

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 23 Gusht 2014, 18:21Shkruan: Fatlum Sadiku

ISIS jo në emër të Islamit

”…Kush e mbyt një njeri (pa të drejtë), i cili nuk ka mbytur askënd, ose nuk ka bërë në tokë turbullira, është sikur t’i kishte mbytur të gjithë njerëzit. E kush e ngjall (bëhet shkaktar për të jetuar dikush) është sikur t’i kishte ngjallur të gjithë njerëzit.” (Kur’ani, 5: 32).

Vazhdo leximin!

E Hënë, 18 Gusht 2014, 07:06Shkruan: Ajni Sinani

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme