Horizonti i Europës

Në frontin politik, lidhja e Europës me sfidat kyçe globale të botës ka për t’u bërë përsëri një çështje diskutimi për sa ka të bëjë me sigurinë e energjisë, krizën në Ukrainë, luftën në Siri, numrin gjithmonë në rritje të refugjatëve sirianë, terrorizmin e Shtetit Islam të Irakut dhe Shamit (ISIS) dhe me procesin e paqes palestineze.

Vazhdo leximin!

E Premte, 10 Prill 2015, 18:24Shkruan: Shkruan: Ibrahim KALLËN*, Ankara

Erdoganizmi vs. titizmit

Qysh në maj-qershor 1948 ne ishim më se të ndërgjegjshëm se Titoja e titistët, si tradhtarë të marksizëm-leninizmit, ishin dhe mbeteshin të dëmshëm e të rrezikshëm për të gjitha partitë komuniste, për lëvizjet revolucionare dhe luftërat nacionalçlirimtare kudo në botë, por për ne, komunistët e popullin shqiptar, ata, përveç sa më sipër, ishin e do të mbeteshin edhe armiq direkt, antishqiptarë të egër e të betuar. (Enver Hoxha, Titistët, fq. 532)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Shkurt 2015, 16:34Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

A ka vdekur Filozofia?

*Autori është profesor i filozofisë, ka ligjëruar në Washington University, College of Holly Cross, Gerogetown University, Bilkent University dhe TOBB. Ka botuar një sërë veprash dhe punimesh shkencore, ndër to të përthyera edhe në shqip: “Islami dhe Perëndimi” – 2011 dhe “Islami, Arsyeja dhe Bota moderne” – 2012, që të dyja të botuara nga shtëpia botuese Logos-A në Shkup. Ibrahim Kallën (turq. Ibrahim Kalın) për momentin ushtron funksionin e zëdhënësit të presidencës së Republikës së Turqisë. Ky artikull është shkruar në gjuhën angleze për të përditshmen “DailySabah”.

Vazhdo leximin!

E Premte, 20 Shkurt 2015, 06:28Shkruan: Shkruan: Ibrahim Kallën*, Ankara

KOMBI APO FEJA?!

 

rn

 

rn

 

rn

E Martë, 10 Shkurt 2015, 17:05Shkruan: Redi SHEHU

Fanatika katolikofile dhe gazeta Express në ofensivë kundër Shpend Ahmetit.

... Klithmat dhe ulërimat e mediave dhe faqeve nacionaliste katolikofile nga impaktet dhe dëshirat për tu bërë më katolik se Papa apo më evropian se evropiani, u vërsulen në sulme mediatike ndaj kryetarit të Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmetit, vetëm pse ai nuk paska stolisur qytetin për festat e Krishtlindjeve.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 17 Dhjetor 2014, 06:50Shkruan: Autor: Ardit Osmani

Kthimi në Luftën e Ftohtë

Rikthimi i marrëdhënieve të këtyre dy shteteve arabe i japin Rusisë rastin të rikujtojë marrëdhëniet e arta të viteve ’60-ta...., - Lufta e Ftohtë ka filluar qysh herët, ajo ende nuk ka përfunduar. Territori më nevralgjik për momentin është Ballkani, ndërsa shqiptarët janë në tampon zonë midis këtyre dy forcave të mëdha botërore. Sa do të doja që fluturakja që zbriti flamurin e Shqipërisë etnike dhe fjalët e kryeministrit Rama në mes të Beogradit t’ishin harruar sa më shpejtë.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 22 Nëntor 2014, 20:50Shkruan: Dr. Muhamed JUSUFI

IDEOGRAFIA HALLOWEEN

Halloweeni, qe në fakt ka infektuar të ashtuquajturat shoqëri postmoderne, është risjellja e të shkuarës historike të atyre vendeve në formatin ku legjenda, mite, bestytni të asaj kohe, sillen për të mbushur vakumin shpirtëror që të lë modernizmi, në një design hollywood-ian me kulminacion shprehës të fokusuar mbi triumfin historicist të së mirës ndaj së keqes.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Nëntor 2014, 15:34Shkruan: Redi SHEHU

Atë që s’e bënë dot baathistët…

Në Irakun e pas-Sadamit dhe në Sirinë e Asadit pas luftës civile, synimin që nuk e arriti dot ideologjia baathiste po e realizojnë me dorën e tyre pikërisht strukturat politike me pretendime opozitare. Megjithëse është Amerika ajo që e ka pushtuar rajonin dhe ka derdhur gjak aty që nga 11 Shtatori, fushata perceptive dhe ata që kanë dalë/janë nxjerrë në ballë në emër të Islamit si dhe retorika e tyre, kanë filluar ta shtyjnë shoqërinë në krahët e laicizmit.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Nëntor 2014, 17:24Shkruan: Shkruan: Akif EMRE, Stamboll

ISIS-i dhe islamofobia

Industria e islamofobisë e shpërfill në mënyrë të volitshme përsëri faktin se ISIS-i ka vrarë më shumë muslimanë se jomuslimanë, ka shkatërruar qytete në vendet muslimane më tepër se ç’ka sulmuar objektiva perëndimore, dhe ka krijuar një klimë frike dhe diskriminimi kundër muslimanëve të zakonshëm anekënd botës.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Nëntor 2014, 17:20Shkruan: Ibrahim Kallën*, Ankara

Islami formal dhe katolicizmi informal i Dom L. Gjergjit

Krishtërimi në Dardaninë historike, Kosovën aktuale, erdhi në kohën e apostujve, me Shën Palin", me një gënjeshtër të rëndomtë që nuk ka as më të voglën bazë historike apo biblike për t'iu shitur besimtarëve si e vërtetë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Nëntor 2014, 07:43Shkruan: Shkroi: H. Omari

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme