Kosovarët e natyralizuar të Halil Matoshit

...nuk i pata besuar akuzave që disa aktivistë të Lëvizjes Vetvendosje ia patën drejtuar Halilit për moskuptimin e filozofisë dhe për leximin e saj në wikipedia ...

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 5 Mars 2014, 18:19Shkruan: Shkruan: Abdullah Rexhepi

Kurt Uestergaard, motrat Bushi, Gold AG-ja dhe dhuna e pushtetit kosovar ndaj artit

http://www.asabija.com/kurt-uestergaard-motrat-bushi-gold-ag-ja-dhe-dhuna-e-pushtetit-kosovar-ndaj-artit/

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 5 Mars 2014, 15:27Shkruan: Olsi Jazexhi

“Islami kosovar” dhe vjedhja e identitetit

Vitet e fundit ligjërimi publik pasurohet me një lloj inflacioni konceptesh lokalizuese të fesë islame, që përpiqen ta ngjyrosin territorialisht dhe kulturalisht këtë fe. “Islami evropian”, “Islami perëndimor”, “Islami ballkanik,” “Islami shqiptar”, “Islami ynë”, janë disa nga kategoritë të cilave u bashkëngjitet edhe “Islami kosovar”.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 3 Mars 2014, 15:53Shkruan: Shkruan: Doan DANI, Shkodër

Tendencat për një Turqi pa kryeministrin Erdogan

“I tërë diskursi mbi të cilën ndërtohet politika e Turqisë në krye me kryeministrin turk është bindja se Turqia ka përgjegjësi historike për ta plotësuar amanetin e lenë nga osmanlinjtë. Vizioni që bartë Erdoğani është krijimi i një shteti të pavarur dhe të fuqishëm në arenën ndërkombëtare dhe bartjen e kësaj pavarësie jashtë kufijve territorial të Turqisë, pra thënë shkurt ' rikthimi në histori' të botës islame.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Shkurt 2014, 16:45Shkruan: Murat Mufit Aliu, Stamboll

Gazeta Express po bëhet vitrinë e Islamit radikal

Gazeta Express po derdh të gjitha energjitë e saj në këtë ndërmarrje përçarëse me qëllim përftimin e urrejtjes dhe antagonizmit fetar në vend.

Vazhdo leximin!

E Premte, 21 Shkurt 2014, 20:06Shkruan: A. Cara

Islami kosovar dhe vjedhja e identitetit

http://www.e-zani.com/2014/02/10/islami-kosovar-dhe-vjedhja-e-identitetit/

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Shkurt 2014, 10:29Shkruan: D. Dani

Ezani dhe debati mbi Islamin

Omer ibn Hatabi ka thënë: “Llogariteni veten para se t’ju llogarisin”.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Shkurt 2014, 19:02Shkruan: Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI, Shkup

Shteti paralel turk kundërpërgjigjet

“Shteti paralel”, “shteti okult” dhe “struktura paralele” janë terma mjaft të njohur për publikun turk. Kjo strukturë e dyzuar shtetërore mori formë pas grushtit të shtetit të 1960-tës dhe u forcua më tej me kushtetutën e puçit të vitit 1982. Ndarja ka dy pjesë përbërëse: e para i referohet qeverisë së zgjedhur, përgjegjëse, të dukshme dhe civile, ndërsa e dyta e ka fjalën për strukturën e pazgjedhur, jopërgjegjëse dhe të padukshme, që ka hedhur rrënjë në burokracinë e lartë, me lidhje e shtrirje në mjetet e informimit publik dhe në bizneset e mëdha.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shkurt 2014, 18:23Shkruan: Shkruan: Galip DALAY*

Kujt i bën hyzmet Lëvizja “Gylen”

Me çështjen “Gülen movement” me të vërtetë merret çdo institucion, përpos hapësirës shqiptare, që nuk merret me këtë. Është habi dhe dëshmi se ne nuk jemi seriozë; pandërprerë institucionet fetare dhe shtetërore merren me “selefizmin”, “vehabizmin”, me “mjekrat”, kurse me këta nuk merren. Edhe në Turqi, si shtet amë i këtyre, për këta dhe rreth këtyre bëhen analiza të thella. Por vërejmë se kjo lëvizje mundohet t’i mbikëqyrë në hapsirën shqiptare institucionet, siç janë ato të bashkësive fetare islame, për të cilat besoj se jeni të vetëdijshëm se kanë peshë të madhe, dhe atë së pari investojnë, e pastaj bashkëpunojnë, e më pastaj i udhëheqin ato.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shkurt 2014, 18:15Shkruan: Shkruan: Dr. Ismail BARDHI

Terrorizmi Global dhe Arabia Saudite: Rrjeti i terrorit te Bandar-it

Arabia Saudite i ka të gjitha veset dhe asnjë nga virtytet e një shteti të pasur me naftë si Venezuela. Vendi udhëhiqet nga një familje që nuk toleron asnjë opozitë dhe ndëshkon rreptësisht mbrojtësit e të drejtave të njeriut dhe kundërshtarët politikë. Të ardhurat prej qindra miliarda dollarësh nga nafta kontrollohen nga despotizmi mbretëror dhe investimet spekulative pa fund. Elita drejtuese mbështetet në blerjen e armatimit Perëndimor dhe në bazat Ushtarake Amerikane për t’u mbrojtur. Pasuria kombëtare shkon në pasurimin e konsumit të madh të familjeve saudite në pushtet. Elita në pushtet finançon versionin më fanatik të islamit, shkruan professor James Petras, duke përmbledhur çoroditjen e saudëve me disa goditje të penës së tij.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 2 Shkurt 2014, 09:46Shkruan: James Petras

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme