Vëllezërit ortodoksë dhe marksistët myslimanë

Le të ma falë Zoti nëse gaboj, por të krishterin e mirë e çmoj më shumë se myslimanin e keq. Nuk mundem ta mbroj diçka vetëm pse është myslimane (e joislame), po as ta injoroj një të mirë vetëm pse është e huaj. (Alija Izetbegoviq)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Korrik 2013, 16:56Shkruan: Zeqirija Ibrahimi

Debati mbi religjionin dhe tifozeria

... religjioni me mësimet e tij ndikon te njeriu në shpërndarjen e të mirës universale, por kjo nuk parakupton se akëcili religjion është më i favorshëm për këtë ose atë komb, siç na ka ndodhur neve shqiptarëve në jo pak raste duke bërë thirrje për konvertim, sepse ajo qenka në favor të kauzës kombëtare. Një veprim komik për botën e qytetëruar.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 31 Mars 2013, 17:55Shkruan: Zeqirija Ibrahimi

Papë Françesku dhe aleatët e tij shqiptarë

... Kundër Papës u çuan shumë kritikë të cilët e turpëruan për fjalimin agresiv e i përmendën faktin që në rininë e tij kishte qenë një pioner hitlerian.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 16 Mars 2013, 14:27Shkruan: Olsi Jazexhi

Birmani - Dhuna ndaj muslimanëve në Birmani

Një popull i tërë kërkon një vendbanim të ri – por si ta gjejë. Pas gjysmë shekulli diktatura ushtarake duhet të mësojë se si të sillet me pakicat e tyre.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 1 Nëntor 2012, 19:46Shkruan: Hasnain Kazim, Islamabad

DIFEKTI I SHTETNDËRTIMIT DHE DILEMAT E BASHKIMIT

Mënyra e ndërtimit të shtetit tregon pse janë të këtilla elitat politike e intelektuale, pse janë të këtillë qytetarët dhe pse është kjo vonesë shekullore në rrugën e integrimit e të anëtarësimit në familjen europiane.

Vazhdo leximin!

E Martë, 30 Tetor 2012, 18:20Shkruan: Milazim Krasniqi

TURQIZIMI I ARMIKUT TEK SHQIPTARËT

Prej kohesh, shtypi shqiptar e ka shndërruar neo-osmanizmin në temën më të lakuar të komenteve kulturore e gjeopolitike në Shqipëri. Sidomos kur ka ndonjë ngjarje që lidhet me këtë temë – si psh. deklarata e Ministrit të Arsimit të Turqisë për rishikimin e teksteve shkollore të historisë, apo edhe deklarata e Kryeministrit Berisha për lidhjet e gjakut midis shqiptarëve dhe turqve – shtypi gëlon nga histeria antiturke, antiosmane e madje shpesh edhe antimyslimane. Një pjesë e mirë e opinionit publik ka vënë alarmin tashmë për neo-osmanizmin si një rrezik kombëtar, ndaj të cilit vëmendja e kombit duhet të jetë e nderë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 10 Shtator 2012, 16:25Shkruan: Ergys MËRTIRI

Lufta e dy botëve

“Atyre që sulmohem me luftë, u është dhënë leje të luftojnë, ngase u është bërë zullum atyre, e All-llahu, me të vërtetë, ka fuqi që t`u ndihmojë (myslimanëve).” (22, 39).

Vazhdo leximin!

E Premte, 31 Gusht 2012, 18:55Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Neo-sektarizmi dhe lufta e ftohtë brenda muslimanëve?

Bota islame ka pasur shpërndarje të sektarizmit në të kaluarën po ndërveprimet moderne tregojnë një strukturë të re sfidash. Neo-sektarizmi është ndryshe nga dallimet tradicionale teologjike dhe juridike në mes myslimanëve. Para se gjithash është një fenomen ideologjik dhe gjeopolitik.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 9 Gusht 2012, 11:48Shkruan: Ibrahim Kalin

Presidenti Shqiptar

Mirëserdhe President

Vazhdo leximin!

E Hënë, 16 Korrik 2012, 19:12Shkruan: Afrim GASHI

Themelvënëia e vetëvendosjes shqiptare

Përvjetori i 134 i Lidhjes së Prizrenit

Vazhdo leximin!

E Hënë, 16 Korrik 2012, 19:10Shkruan: Abdi Baleta

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme