As Pranverë arabe e as Revolucion

Fuqitë e Mëdha duket të jenë në konflikt mbi fatin e regjimit sirian

Vazhdo leximin!

E Enjte, 12 Korrik 2012, 14:31Shkruan: Tarik Ramadan.*

Pse duhet rishkruar historia

Historia duhet rishkruar.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 11 Korrik 2012, 17:33Shkruan: SHEFQET DELIALLISI

Drejtimi i ri i Turqisë

Turqia, kohët e fundit ka qenë në ballë të debateve ndërkombëtare-ekonomike dhe politike.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 11 Korrik 2012, 17:29Shkruan: Abdullah Gyl

OSMANOFOBIA, TURKOFOBIA E ISLAMOFOBIA?

Si lidhen dhe si shpërthejnë përnjëhërë osmanofobia, turkofobia e islamofobia? Cila është rrugëdalja?

Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Korrik 2012, 14:38Shkruan: Fatlum Sadiku

Turqia në shikim të parë

Turqia moderne ka kapacitete njerëzore, ekonomike, ushtarake dhe politike. Ajo dëshiron që këtë realitet përfundimisht ta akceptojë edhe bashkësia ndërkombëtare dhe të kuptojë se Turqia nuk është një fuqi rajonale por ndërkombëtare. Ajo mund të shërbejë si një urë moderne ndërmjet civilizimeve për dialog dhe bashkëjetesë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 8 Korrik 2012, 12:53Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Nga fuqi rajonale në superfuqi globale

Turqia do që të marrë një rol më të madh në rajon dhe në mbarë botën duke rritur ndikimin politik. Por problemet nacionale e krizat rajonale e venë këtë vend para sfidash të mëdha politike.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Qërshor 2012, 10:23Shkruan: Ayhan Simsek / Elert Ajazaj

Turqia në Ballkan: mitet, iluzionet realiteti

Çfarë qëndron prapa politikës aktive turke në Ballkanin Perëndimor? Kemi të bëjmë me ëndrra për një perandori të re osmane, interesa ekonomike apo synime strategjike?

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Qërshor 2012, 10:22Shkruan: Ayhan Simsek / E. Xhani

Përfundimi i merituar i Faraonit

Mubarakut, me siguri, nuk i ka shkuar mendja asnjëherë se ai mund të përfundojë brenda mureve të burgut. Ai ishte mësuar të jetonte jetën e mirëqenies, larg jetës së popullit të tij

Vazhdo leximin!

E Enjte, 21 Qërshor 2012, 15:02Shkruan: Qemajl Morina

Rojet e kombit

Rojet e kombit përbëjnë një kastë më vehte.

Vazhdo leximin!

E Premte, 8 Qërshor 2012, 20:13Shkruan: Ilirjan SHEHU

Pse Kosova feston pavarësinë e Shqipërisë e Shqipëria nuk feston pavarësinë e Kosovës?

Dita e Pavarësisë së Shqipërisë 28 Nëntori është festa kryesore kombëtare në Shqipëri e po ashtu edhe dita e Pavarësisë së Kosovës 17 Shkurti është festa kryesore kombëtare në Kosovë. Ndryshe, festa kombëtare kryesore quhet dita kombëtare.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 6 Qërshor 2012, 09:58Shkruan: Nexhmedin Spahiu

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme