Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

“Jusufi e Zelihaja në letërsinë shqipe”

23 Janar, 2022

Jusufi e Zelihaja në letërsinë shqipe” ALSAR TIRANE

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Gjashtë histori qytetesh ballkanike me dokumente arkivore osmane

23 Janar, 2022

Gjashtë botime të reja

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Kriza e “kujtesës” te shqiptarët

23 Janar, 2022

Revista “Jeta muslimane shqiptare”

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

EL-BIRUNI THEMELUES I FEVE KOMPARATIVE

10 Janar, 2022

Ahmed el-Biruni si themelues të religjioneve komparative

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

QIEJT SHPALLIN LAVDINË E PERËNDISË

8 Janar, 2022

Teleskopi Hapësinor James Webb, observatori kryesor hapësinor i NASA-s i dekadës së ardhshme, u nis me sukses në mëngjesin e Krishtlindjeve - 25 dhjetor 2021.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

‘PËRÇUDNIMI’ I SHPREHJEVE ISLAME TE SHQIPTARËT

8 Janar, 2022

DËBIMI I SHPREHJEVE ISLAME: SHERIATI, SUNETI, SELEFI, XHIHADI, HIQAJA

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

MUHAMMED KUTUBI - JETA DHE VEPRA ME DY FJALË

8 Janar, 2022

Me rastin e botimit të veprës "Studime kur’anore" të Muhammed Kutub

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

PËRSIATJE PËR TRI ÇËSHTJE, MËSIMI, FALËNDERIMI DHE NJERIU

8 Janar, 2022

(Fjala e parë e Shpalljes, fjala e parë në Kur’an dhe fjala e fundit në suren e fundit)

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

IMAM MATURIDIU: PËRFAQËSUESI KRYESOR I SHKOLLËS HANEFITE NË RAJONIN E TRANSOKSANISË

15 Dhjetor, 2021

IMAM MATURIDIU: PËRFAQËSUESI KRYESOR I SHKOLLËS HANEFITE NË RAJONIN E TRANSOKSANISË - Ebu Mensur Maturidi (247–333 h./861–944 e.r.) -

Lexo artikullin

Postuar në Imam Maturidiu

KARIKATURAT DANEZE, FJALA E LIRË DHE PËRGJEGJËSIA QYTETARE

15 Dhjetor, 2021

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><a href="file:///C:/Users/Nexhati/Desktop/AKADEMIA/Tarik%20Ramadan,%20Karikaturat%20Daneze,%20Fj

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme